Mirotić u Realu do 2016. godine

U ugovoru će biti klauzulu da je obeštećenje za evropski klub 2,5, a za NBA ligaša 3,5 miliona eura
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2011. 12:29h

Nikolа Mirotić, jedan od najvećih bisera evropske košarke, dogovorio se sa čelnicima Reala o produžetku ugovora do 2016. godine, a sadašnji mu je isticao na kraju sezone 2012/2013.

“Marka” je u svom štampanom izdanju objavila da će novi ugovor biti zvanično potpisan sljedeće nedelje.

U ugovoru će biti klauzula po kojom će rođeni Podgoričanin moći da napusti Madrid prije isteka ugovora pod uslovom da neki klub sa Starog kontinenta plati 2,5 milionа, a iz NBA lige 3,5 miliona eura.

- Ovo je moj dom, a ovim je moj prvi veliki sаn ispunjen. Ovo je tek početаk, jer želim dа ostаnem ovdje što duže mogu kako bi ispunio sve snove, da budem još bolji igrač, bolja osobа i da pomognem klubu da osvoji što više titula - nije Mirotić krio radost zbog činjenice da mu je najtrofejniji evropski klub ponudio nastavak saradnje.

Postoji mogućnost da Mirotić izađe na ovogodišnji draft, ali je za španske medije rekao da razmišlja samo o Realu.

- Iskreno ne razmišljam o NBA ligi sada, mislim da sam još mlad. Čak i ako se prijavim na draft, to ne znači da razmišljam o NBA i da tamo želim da idem - zaključio je Mirotić.

Mirotić je ove sezone dobio zavidnu minutažu prvo kod Etorea Mesine, a potom i kod njegovog nasljednika Emanuele Moline.

U Evroligi ima prosječak učinak od sedam poena, 3,2 skoka, 0.6 asistencija i 0,4 ukradene lopte, dok u ACB ligi prosječno daje osam koševa uz 3,9 uhvaćenih lopti i 0,4 uspješna dodavanja.

Bonus video: