Drobnjak: Nisam pogriješio!

Otišao je nekako tiho, bez pompe, samo je rekao „Dosta je bilo“. Nekoliko mjeseci kasnije, Predrag Drobnjak kaže da se ne kaje, iako je trebalo da predvodi Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u Litvaniji
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2011. 01:28h

Otišao je nekako tiho, bez pompe, samo je rekao „Dosta je bilo“. Nekoliko mjeseci kasnije, Predrag Drobnjak kaže da se ne kaje, iako je trebalo da predvodi Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. Jednostavno, dalje nije išlo...

- Jednostavno, donio sam takvu odluku i povratka nije bilo. Neki bolji klubovi su za mene bili prošlost, a nisam htio da igram u nekim manjim. Mislim da je sa 35-36 godina jednostavno bilo došlo vrijeme da napustim košarku, sve se skupilo i poslije nekoliko mjeseci i dalje mislim da nisam pogriješio - kaže za „Vijesti“ Drobnjak, koji je utakmicu Budućnost - Partizan gledao u društvu Miloša Vujanića.

• Kako će crnogorska reprezentacija bez tebe?

- Može ona i bez mene. Nismo igrali nijedno veliko takmičenje da bi se uporedilo kako je sa mnom, a kako bez mene. Pravo da vam kažem, razmišljao sam o tome, jedan od razloga zbog kojih sam i prihvatio ponuda Iraklisa bilo je to da se u ta četiri mjeseca spremim za reprezentaciju. Ali, na kraju, kada sam stavio sve na vagu, donio sam odluku da je to kraj. Na kraju krajeva, reprezentacija ima dobrih igrača na mojoj poziciji, tako da se moj odlazak neće previše osjetiti.

• Koliki su dometi Crne Gore na Evropskom prvenstvu?

- U ovom trenutku veoma mi je teško da dam neki precizniji odgovor na to pitanje iz nekoliko razloga. Prvo, treba znati u kakvom sastavu će doći ostale ekipe, na kraju krajeva treba znati i u kakvoj situaciji će biti naša reprezentacija. Veoma je teško prognozirati, ali već sam rekao da je nama možda i bolje što ima više reprezentacija na EP, jer u nekom dobrom „kosturu“ možda uspijemo da izbjegnemo Španiju, Srbiju ili neku drugu jaku ekipu u odlučujućim utakmicama, a da nam za protivnika dođe neka ekipa slična našoj. U toj situaciji mogli bismo da napravimo neki dobar rezultat.

• Čime ćete se baviti nakon sjajne karijere, mnogo trofeja, vrhunskih klubova?

- Nisam razmišljao o tome, to tek dolazi na red. Vidjećemo, ni sam sebi ne umijem da odgovorim na to pitanje.

Kako je razgovor za „Vijesti“ vođen na poluvremenu polufinalne utakmice fajnl-fora NLB lige između Budućnosti i Partizana, logično je bilo i da Drobnjak prognozira rezultat.

- Nije nešto kvalitetna utakmica, ali je borbena. Nemam šta da krijem, nadam se da će Partizan da dobije. I mislim da hoće, Budućnost je u prvom poluvremenu pružila maksimum maksimuma, a Partizan vodi i pored promašenih penala. Vjerujem da će Partizan da dobije - zaključio je Drobnjak.

Bonus video: