Kadija: Imamo velike šanse za A diviziju

Crnogorski košarkaši od 21. do 31. jula učestvovaće na B prvenstvu Evrope u bugarskoj Varni, a rivali u C grupi biće im Rumunija, Bjelorusija i Holandija.
0 komentar(a)
Miodrag Kadija, Foto: Zoran Đurić
Miodrag Kadija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.04.2011. 13:09h

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore ima velike šanse, ali i kvalitet, da izbori plasman u A diviziju prvenstva Evrope, ocijenio je danas selektor Miodrag Kadija.

Crnogorski košarkaši od 21. do 31. jula učestvovaće na B prvenstvu Evrope u bugarskoj Varni, a rivali u C grupi biće im Rumunija, Bjelorusija i Holandija.

Prema propozicijama u A diviziju plasiraće se samo finalisti prvenstva u Bugarskoj.

Kadija je najavio da će širi spisak objaviti krajem maja, dok bi početkom juna trebale da počnu pripreme.

On je istakao da su njegovi izabranici posljednjih godina bili na korak od finala i da vjeruje da će taj korak biti napravljen u Bugarskoj.

“Imamo velike šanse da izborimo plasman u A diviziju, iako će to zavisiti u kojem sastavu ćemo nastupiti i kako ćemo odigrati to prvenstvo. Nadam se da ćemo odigrati na nivou prošlog ili pretprošlog šampionata, kada smo bili treći sa samo jednim porazom koji nas je odvojio od višeg ranga”, kazao je Kadija agenciji MINA.

On je rekao da će ekipa biti drastično promijenjena i da će od prošlogodišnjeg sastava nastupiti samo tri ili četiri igrača.

“Do kraja maja objavićemo širi spisak od 18 igrača, koji ćemo skratiti uoči samog prvenstva. Juniorska takmičenja završavaju se do kraja maja i nakon kojih biće objavljen spisak”, rekao je Kadija.

On očekuje da uskoro bude poznat plan priprema, kao i rivali tokom pripremnog perioda.

“Vjerujem da ćemo do Evropskog prvenstva odigrati od deset do 12 utakmica. Nadam se da će Savez uspjeti da nam obezbijedi adekvatne rivale”, rekao je Kadija.

Crnogorski juniori posljednje dvije godine, kao i 2007, poraženi su u polufinalu, dok su 2008. godine nastup završili na desetom mjestu.

Bonus video: