Makabi između NLB i VTB lige?

Izraelski mediji pišu da je tim iz Tel Aviva bliži odluci da naredne sezone učestvuje u VTB ligi
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2011. 20:37h

Čelnici VTB, koja će se proširiti naredne sezone, poslali su ponudu Makabiju da se pridruži tom takmičenju naredne sezone, bez obzira što je želja tima iz Tel Aviva da se vrati u NLB ligu, pišu izraelski mediji.

VTB lige, koja je ove sezone brojala 12 timova, biće proširena, a novi članovi su Nimburk (Češka), Astana (Kazahstan) i dva ruska predstavnika Spartak Sankt Petersburg i Lokomotiva Kuban.

Međutim, time se ne zadovoljavaju, pa žele da povećaju interesovanje za ligu time što će privoljeti Makabi, stalnog učesnika Evrolige, da se pridruži ovom društvu.

Sa druge strane, i u NLB ligi bi voljeli da se vrati Makabi, koji je igrao u sezoni 2002/2003. godine. Zato će vodeći ovog kluba kao specijalni gosti biti na fajnl-foru regionalne lige koji sjutra počinje u Ljubljani.

Razlog zašto u Makabiju razmišljaju da igraju neku drugi ligu je podataka da u domaćim okvirima nemaju ozbiljnog rivala i žele da igraju jake mečeve kao pripremu za Evroligu.

Takođe, žele da njihovi igrači stiču međunarodno iskustvo, jer će se od naredne sezone smanjiti broj stranaca u izraelskoj košarci.

Izraelski mediji pišu da je uprava kluba na slatkim mukama da li da izaberu NLB ili VTB ligu, ali i tvrde da su bliži odluci da se od oktobra takmiče u ligu koju većim dijelom čine ekipe iz zemalja nastalih raspadom SSSR-a.

Bonus video: