Đilas novi predsjednik, Ivković ostaje selektor

Novoizabrani čelnik srpske kuće košarke potvrdio da će trener Olimpijakosa, voditi nacionalni tim na EP u Litvaniji
0 komentar(a)
Dragan Đilas, Foto: Beta
Dragan Đilas, Foto: Beta
Ažurirano: 18.04.2011. 14:48h

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je na Skupštini Košarkaškog saveza Srbije jednoglasno izabran za novog predsjednika nacionalnog saveza.

Đilas, kome je glas dalo 28 članova Skupštine, obavezao se da bude na čelu KSS u narednom mandatu, a jednoglasno je izabran i tim koji je predložio.

U njemu su Dejan Bodiroga, koji će biti zadužen za reprezentativne selekcije, Dejan Tomašević za takmičenja, Ana Joković za žensku košarku, a Vuk Mitrović za marketing.

- Dušan Ivković ostaje selektor reprezentacije Srbije. Nije tačno da smo razgovarali o finansijskim uslovima, jer Duda dobro zna da situacija nije takva da odmah možemo prema njemu da ispunimo sve obaveze - istakao je Đilas.

On je pričao i o ciljevima koje je postavio pred sebe i svoje saradnike.

- Ljude koje sam izabrao da budu u timu samnom nisam zvao samo zbog njihovog imena i prezimena. Oni neće da sjede, već da rade. Uspjeh ne zavisi samo od jednog čovjeka. Plan je da do OI 2012. ojačamo organizaciju i riješimo finansijske probleme. Uz malo sreće zauzećemo mjesto koje nam pripada, a cilje je i da košarku malo „pomjerimo“ iz Beograda ka drugim centrima - objasnio je Đilas.

Đilas je na funkciji predsjednika KSS naslijedio Dragana Kapičića, koji se na čelu saveza nalazio od 2007. godine.

Bonus video: