Bilo bi lijepo da napravimo još jedno iznenađenje

Partizan je pod daleko većim pritiskom nego mi, oni brane titulu, a mi smo plasmanom među četiri najbolja tima napravili iznenađenje
108 pregleda 0 komentar(a)
Marko Simonović, Foto: Savo Prelević
Marko Simonović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.04.2011. 19:38h

Sredinom marta košarkaši Budućnosti su, nakon trijumfa protiv Nimburka, slavili najveći uspjeh u istoriji kluba od kada se igra NLB liga, plasirali su se na finalni turnir.

Nešto više od mjesec dana kasnije, Podgoričanima se pruža prilika da pokažu i dokažu da nisu slučajno učesnici završnih borbi za šampionski prsten.

Zadatak neće biti nimalo lak, u utorak ih čeka meč sa Partizanom, aktuelnim šampionom regionalne lige.

Ulogu favorita igrači našeg šampiona, sa pravom, prepuštaju Beograđanima, ali ne žele da se predaju bez borbe. Pokušaće da priprede još jedno u nizu iznenađenja ove sezone.

- Igramo sa Partizanom, koji je, treba to priznati, apsolutni favorit u ovom meču. Međutim, mi idemo u Ljubljanu sa željom da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku. Pokušaćemo da odigramo agresivno u odbrani svih 40 minuta, da zaustavimo njihove kontre i skok, koji su im najjači aduti, i da, ako nam se ukaže šansa, pokušamo da napravimo još jedno iznenađenje - kaže Marko Simonović, krilo Budućnosti.

Od završetka regularnog dijela NLB lige, “plavi” nisu imali jakih mečeva, pa sa te strane nemaju pravi uvid u trenutnu formu. Međutim, Simonović u tome vidi i dobru stranu.

- Sigurno da nemamo pravu uvid u trenutku formu, ali možda to može da bude naša šansa. Nismo se zamarali teškim utakmicama, tako da je stručni štab kroz treninge mogao da tempira formu za ono što nas čeka u Ljubljani. Naša je obaveza da u svakoj utakmici, kao što je bio slučaj do sada, odigramo maksimalno angažovano tokom čitavog meča i da probamo da nastavimo sa sjajnim izdanjima ove sezone u NLB ligi, jer smo napravili najveći rezultat u istoriji kluba.

Na fajnl-foru u “Stožicama” izabranici Dejana Radonjića nemaju šta da izgube. Igraće maksimano rasterećeno, a u takvoj situaciji sve je moguće.

- Partizan je pod daleko većim pritiskom nego mi, oni brane titulu, a mi smo plasmanom među četiri najbolja tima napravili iznenađenje. Radili smo naporno od početka priprema do sada da dođemo do Ljubljane i sada ćemo dati sve od sebe da napravimo još jedno iznenađenje. Mislim da smo dosta toga dobrog uradili ove sezone i bilo bi zaista lijepo kada bi priredili još jednu senzaciju i tako na pravi način okončali nastup u NLB ligi. Igra se jedna utakmica u kojima je sve moguće - zaključio je Simonović.

Večernji trening u “Stožicama”

Ekspedicija Budućnosti u glavni grad Slovenije putuje sjutra oko 15 sati, a u večernjim satima našeg šampiona očekuje trening u “Stožicama”.

Duel sa Partizanom na programu je u utorak od 18.15 sati, dok će od 20.45 na teren izaći dva slovenačka tima - Olimpija i Krka.

Partizan je šampionski prsten osvajao posljednje četiri sezone, a Olimpija je slavila u premijernoj sezoni 2002. godine.

Krka je u prvoj sezoni igrala finale, ali je ostala bez trofeja, a Budućnosti nije imala priliku do sada da se bore za pobjednički pehar.

Bonus video: