Četiri želje jedan trofej

Benetona, Uniks, Cedevita i Kahasol pokušaće da se domognu pobjedničkog pehara. Prvog dana igraju Uniks - Cedevita, Benetona - Kahasol. Finale u nedjelju od 20.45 sati.
0 komentar(a)
Evrokup, Foto: KK CEDEVITA
Evrokup, Foto: KK CEDEVITA
Ažurirano: 15.04.2011. 17:10h

Italijanski grad Trevizo u subotu i nedjelju biće domaćin finalnog turnira Evrokupa.

Za pobjednički pehar i plasman u Evroligu naredne sezone boriće se domaćin Beneton, Uniks Kazanja, Cedevita i Kahasol.

U prvom polufinalu, sjutra od 18 sati, sastaće se ruski Uniks i Cedevita.

- Prije svega, vrlo sam srećan što je Uniks došao do završnice Evrokupa. To je veliko ostvarenje za našu ekipu, ali želimo da odemo do kraja. Neće nam biti lako, ali možemo to da ostvarimo. Moramo da igramo kao što smo igrali veći dio godine, da igramo naš igru i da se držimo onoga što se dogovorimo. Sve naše misli usmjere su na Cedevitu, da uđemo u finale i dobijemo priliku da osvojimo trofej - rekao je Marko Popović, plej tima iz Kazanja

Trener Cedevite Aco Petrović istakao je da je malo ko očekivao da će se zagrebački klub naći na fajnl-foru.

- Pokušaćemo da nastavimo istim načinom na kojim smo i došli do ovdje i da iznenadimo Uniks, jednog od favorita ovog takmičenja. Možda ne toliko odbranom, koliko napadom ćemo probati publici da ponudimo košarkaški šou - naglasio je Petrović.

Drugi polufinalni par (20,45 sati) čine Beneton i španski Kahasol.

- Srećni smo što možemo da učestujemo na ovom turniru, pogotovu kod kuće u Trevisu i pokušaćemo da dođemo do trofeja pred našim navijačima. Krenuli smo iz kvalifikacija za Evrokupa, igrali naš stil košarke i sad moramo da nastavimo da se borimo još dvije utakmice i pokušamo da stigne do pobjedničkog pehara - riječi su prvog stručnjaka Benetona Jasmina Repeše.

U redovima Kahasola su prezadovoljni što su na fajnl-foru, ali se time ne zadovoljavaju.

- Biti na završnom turniru je veliki uspjeh za nas, naporno smo raditi za ovo. Istinu govoreći mislim da su Beneton, Cedevita i Uniks favoriti na ovom turniru. Pokušaćemo da bez bilo kakvog rezultatskog pritiska odigramo dobro protiv domaćina i pokušamo da dođemo do finala. Neće biti nimalo lako, ali vjerujem u moje igrače - optimista je Đoan Plaza, strateg Kahasola.

Finale se igra u nedjelju od 20.45.

Bonus video: