Kirilenko na meti Panatinaikosa

Grčki i litvanski mediji objavili informaciju da nakon 10 godina u NBA ligi, Rus ozbiljno razmišlja da se vrati u Evropu
0 komentar(a)
Kirilenko, Foto: REUTERS
Kirilenko, Foto: REUTERS
Ažurirano: 13.04.2011. 19:21h

Ova sezona još nije gotova, a u Panatinaikosu već misle na narednu.

Naime, najtrofejniji trener u Evropi Željko Obradović, prema pisanju grčkih medija, već je napravio spisak želja za lejtnji prelazni rok, a na njemu se nalaze dva imena.

Jedan je organizator igre Olimpije, makedonski reprezentativac Vlado Ilijevski, a druga želja bi mogla biti prava košarkaška “bomba”, a riječ je o krilnom centru Jute Andreju Kirilenku.

Dolazak Rusa u redove “zelenih” ne zavisi od lok-auta u NBA ligi, koji je sve izvjestniji od naredne sezone, već nakon 10 sezona u redovima “džezera” ozbiljno razmišlja da se vrati na Stari kontinent.

Da se nešto radi po ovom pitanju pokazuje i podatak da su litvanski mediji objavili informaciju da je Kirilenko na korak od povratka u evropsku košarku.

Tridesetogodišnji Rus karijeru je počeo 1997. godine u Spartaku iz Sankt Petersburga, a od 1998. do 2001. nosio je dres CSKA Moskve.

Kirilenka je 30. juna 1999. sa 18 godina i 132 dana, kao najmlađeg evropskog igrača do tada, kao 24. pika u prvoj rundi drafta izabrala Juta, a postao je i prvi Rus koji je izabran u prvom krugu drafta.

Bonus video: