Ponosni na sve što su uradili

Košarkaši Mornara drugu sezonu u ABA ligi završili u majstorici polufinala protiv Crvene zvezde
0 komentar(a)
KK Mornar, Foto: Savo Prelević
KK Mornar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.04.2018. 10:12h

Time što je natjerao Crvenu zvezdu na majstoricu, Mornar je na najbolji način potvrdio ovosezonski kvalitet u ABA ligi.

Realno, bilo je teško očekivati da izabranici Mihaila Pavićevića u punom „Pioniru” mogu da iznenade šampiona, posebno što Uroš Luković zbog jednomjesečne pauze nije bio u mogućnosti da kako treba pomogne ekipi, dok su glavni šuteri za tri poena, Derik Nidam (5-1 za tri poena) i Nemanja Vranješ (9-3), očigledno bili iscijeđeni od mnogobrojnih, uspješnih bitki ove sezone.

Barani su, svakako, plasmanom u polufinale plej-ofa ostvarili izvanredan uspjeh, prevazišli su očekivanja košarkaške javnosti, iako je, kako kažu, u barskom klubu bilo onih koji su vjerovali da Mornar može do ovakvog rezultata....

"Kad sam na početku sezone rekao da nam je cilj plej-of, mnogi su se podsmijavali. Ja sam to govorio sa nekim argumentima, jer sam znao kakvu smo ekipu napravili, kako možemo da igramo, što se na kraju i ispostavilo", kaže Mihailo Pavićević.

"Želim javno da čestitam svojim igračima na fantastičnoj sezoni, upravi na čelu sa mojim bratom koji je sve ovo organizovao. Moramo biti ponosni na ono što smo prikazali ove godine, nadamo se da će to biti dodatni motiv da iduće godine, možda, probamo da napravimo mali iskorak, ali bi bilo fenomenalno kada bismo se zadržali i na ovom nivou. Ne zanosimo se sa nečim velikim, ali hoćemo da Bar bude fini košarkaški centar, gdje će svakome biti drago da dođe da igra, kao što je bilo i u protekle dvije godine u ABA lig", dodao je Pavićević.

Mornar u trećem duelu protiv Zvezde nije uspio da ponovi šutersko veče iz „Topolice”.

- Zvezda ima 10 načina kako može da nas dobije, mi imamo samo jedan. Tu nema neke prevelike dileme. Ako nam oduzmete šut iz vana, mi smo u problemu. Serija je zavisila od Zvezde, ne od nas. Nemamo za čim da žalimo, da nam je neko ponudio da završetak sezone bude u ovakvom ambijentu, prepunom ’’Pioniru’’... Ipak je razlika između nas i Zvezde a u takvoj atmosferi u „Pioniru” su padali velikani evropske košarke a ne jedan mali Mornar.

Osim za Nidama, novinare je nakon meča u Beogradu interesovalo da li i Mihailo Pavićević iduće sezone ostaje na klupi Mornara.

"Ja sam jedini trener u Kini koji je dao otkaz. Svi žele da idu u Kinu, zna se zbog čega. Svake godine po 2.000 trenera aplicira da dobije posao u Kini. Ja sam bio pod ugovorom, a otišao sam da bih pomogao bratu, koji ulaže svoja sredstva i ogroman trud. Jednostavno, nas dvojica smo kao jedan", objasnio je Pavićević zašto se prošle godine vratio u Bar.

Bonus video: