Igrači Naglisa se kladili da će izgubiti sa preko 30 razlike

Žalgiris na kraju slavio sa 103:66, a igrači su na ubjedljiv poraz stavili preko 30 hiljada eura
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2011. 17:46h

Litvanski košarku trese skandal bez presedana. Igrači Naglis uložili su preko 30 hiljada eura da će izgubiti preko 30 razlike od Žalgirisa, a meč je završen pobjedom učesnika Evrolige 103:66, piše Basketnews.lt.

Čelnicima kluba bilo je sumnjivo što su se igrači slabo zalagali u odbrani, pokrenuli su internu istragu u klubu i na kraju su utvrdili da su se igrači uložili ogromnu svotu novca da će ubjedljivo biti poraženi.

- Zаistа je bilo sumnjivo dа su skoro svi bili protiv Nаglisa, а sаmo pаr procenаtа je bilo zа njih. Klаdionice su podjednаko ocijenile šаnse obа mogućа ishodа - rekao je za litvanske medije jedan predstavnik tamošnje kladionice.

U ovoj afere rukovodstvo Naglisa je saopštilo da će ozbiljno kazniti onoga ko je učestvovao u ovoj prljavoj igri protiv kluba i da će mediji biti informisani na vrijeme o vinovnicima sramnog čina.

Košarkaški savez Litvanije za sada pasivno prati sve ovo, a vlasnik Žalgirisa Vladimir Romanov zatražio je istragu i da se oni koji su nanijeli sramotu litvanskoj košarci budu strogo kažnjeni.

Portal Basketnews.lt tvrdi da je dobio anonimno pismo u kome se kaže da su slično napravili i u Alitusu i Šijauliji.

Bonus video: