Mornar na fajnl-foru

Plasmanom na završni turnir Balkanske lige smo ostvarili jedan od najvažnijih ciljeva ove sezone – istakao je trener Barana Đorđije Pavićević
0 komentar(a)
ulcinj_1, Foto: A.BAKOVIĆ
ulcinj_1, Foto: A.BAKOVIĆ
Ažurirano: 07.04.2011. 08:06h

Nakon bolje igre tokom prva tri perioda i malog opuštanja u četvrtom, košarkaši Mornara potpuno zasluženo izborili su vizu za završni turnir Balkanske lige. Ulcinjani nijesu u majstorici uspjeli da ponove partiju od prije sedam dana i da na taj način premijerni nastup u ovom takmičenju začine na najbolji mogući način.

Prvi period je obilježila igra bez odbrane, kao na šuterskim treninzima, jer je prvi faul napravljen tek u osmom minutu. Iako su od starta bili u vođstvu, domaći košarkaši su uspjeli da se značajnije “odlijepe” tek u finišu druge četvrtine, sa dvije vezane trojke. Najprije Damjanovića (tri od tri u tom segmentu), a potom Marka Kuveljića uz zvuk sirene sa polovine igrališta.

- Čestitam košarkašima Mornara na zasluženom trijumfu, jer su prije svega u tom drugom skoku, ali i u šutu za tri poena koji ih je dobro služio, odnijeli prevagu. Ono što me raduje jeste ovako ispunjena dvorana, veliki broj naših navijača i pristup svih aktera, kojii daje potvrdu da se u našoj zemlji igra odlična košarka – kazao je trener Ulcinja Nikola Milatović.

Šut za tri poena mladu i poletnu ekipu iz Bara je dobro služio i u nastavku meča, a kada je serijom 5:0 početkom trećeg perioda domaći sastav stigao do prednosti od 16 poena (50:34) bilo je jasno da će Mornar iskoristiti prednost domaćeg parketa u trećem meču.

- Smatram da je moja ekipa u ovako važnom susretu pokazala sav talenat i potencijal. Plasmanom na završni turnir Balkanske lige smo ostvarili jedan od najvažnijih ciljeva ove sezone. Nastojaćemo da na pravi način prezentujemo crnogorsku košarku i na završnom turniru – istakao je trener Mornara Đorđije Pavićević.

Završni turnir Balkanske lige igraće se od 15-17.aprila a grad domaćin još nije poznat. Možda baš bude i u Baru, ukoliko rukovodstvo Mornara sklopi kompletnu finansijsku konstrukciju.

Mornar – Ulcinj 77:69 (23:18, 22:16, 14:10, 18:25)

Bar – Dvorana: "Topolica". Gledalaca: 1.200. Sudije: Radović (Hrvatska), Zurapović (BiH), Obradović (BiH).

Mornar: Pešić 5, Damjanović 14, Sarajlija, Radović 14, Miković, Ljuić, Jelenić 14, Ljubojević 2, Gagić, Vujošević 2, Ivanović 11, Kuveljić 15.

Ulcinj: Latković 2, Đurišić 2, Tepavčević 12, Milošević 10, Aleksandar S.Radulović 6, Aleksandar Z.Radulović 10, Đurković 14, Jeftić, Mijović 3, Mihailović, Krstović, Mijailović 10.

Bonus video: