Evroliga bez sluha za želju Makabija?

Sa sponzorima i tv stanicama već utvrđen termin polufinala i finala i nema mogućnosti za pomjeranje
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2011. 15:15h

Šimon Mizrahi, predsjednik Makabija, rekao je da prije pet, šest dana da njegova ekipa neće igrati, ukoliko se plasira, finalni meč Evrolige u Barseloni 8. maja ako on bude igran u večernjem terminu (20.30).

Razlog za takvu odluku je činjenica da se u Izraelu toga dana najvećih praznika Dan sjećanja na poginule borce (nacionalna žalost, odavanje počasti mrtvima) i tražili su od Evrolige da nađe način i pomjeri početak duel za trofej za nekoliko sati.

- Mi smo odavno rekli da, ukoliko se plasiramo u finale, nećemo igrati utakmicu 8. maja u večernjem terminu i odluku nećemo promijeniti. Učinićemo sve da pokušamo da pomjerimo vrijeme odigravanja - rekao je Mizrahi.

Međutim, čelnici Evrolige nisu imali sluha za molbu najbolje izraelske ekipe i istakli su da će se finale igrati u već predviđenom terminu.

Odluka se bazirala na tome da je sa sponzorima i TV stanicama već utvrđen termin mečeva i da nema mjesta promjeni satnice ni polufinala ni finala.

Međutim, nešto kasnije na zvaničnom sajtu Evrolige pojavila se nova verzija teksta sa bitnom izmenom. Stoji da će se o zahtjevu izraelskog Makabija ipak raspravljati i da će odluka biti saopštena do kraja nedjelje.

Bonus video: