Rodman, Sabonis i Malin u Kući slavnih

Rodman je rekao da nikada nije vjerovao da će ući u Kuću slavnih zbog svog nedoličnog ponašanja tokom i nakon igračke karijere.
54 pregleda 0 komentar(a)
Denis Rodman, Foto: Reuters
Denis Rodman, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.04.2011. 21:40h

Američki košarkaši Denis Rodman i Kris Malin, kao i bivši reprezentativac Litvanije Arvidas Sabonis ući će u Kuću slavnih za profesionalne igrače u Springfildu,saopšteno je danas.

Rodman, osvajač pet šampionskih prstenova u NBA ligi sa Čikagom i Detroitom, rekao je da nikada nije vjerovao da će ući u Kuću slavnih zbog svog nedoličnog ponašanja tokom i nakon igračke karijere.

"Mislio sam da je to šala. 'Kul' sam, ovo je sjajan osjećaj", rekao je Rodman kada su ga obavijestili o rezultatima glasanja za ulazak u Kuću slavnih.

Sabonis, koji je prošle godine ušao u Kuću slavnih FIBA, šest puta je osvajao titulu najboljeg košarkaša Evrope, kao i brojne medalje na velikim takmičenjima sa nacionalnim timom. On je sedam godina igrao u NBA ligi za Portland.

Kris Malin, bivši igrač Golden Stejta je pet puta igrao u "ol star" mečevima. Sa reprezentacijom SAD osvojio je dvije zlatne olimpijske medalje - 1984. u Los Anđelesu i 1992. godine u Barseloni.

Ceremonija će se održati od 11. do 13. avgusta u Springfildu.

Bonus video: