Lejkersi dobili rat sa Dalasom (video)

“Ne volimo kad se utakmice ovako završe, ali uvijek želim da vidim igrače da se bore i igraju sa takvim intenzitetom kao protiv Dalasa”, kaže Fil Džekson, trener Lejkersa.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2011. 08:44h

Finalisti prošlogodišnjeg plej-ofa NBA lige bili su sigurni u derbijima i jedinim mečevima koji su, po našem vremenu, odigrani u noći između četvrtka i petka.

Lejkersi su u “Stejpls centru” savladali Dalas 110:82, upisali osmu uzastopnu pobjedu, ukupno 16. u posljednjih 17 mečeva od Ol-star vikenda.

Meč je, međutim, obilježila i velika nervoza dva tima, pa je zbog svađe i prepirke čak pet igrača isključeno tokom utakmice. Početkom posljednje četvrtine, zbog koškanja su isključeni Mat Barns i Stiv Blejk iz Lejkersa, te Džejson Teri i Brendan Hejvud, dok je kasnije ista sudbina čekala i Šenona Brauna iz domaćeg tima. Osim toga, redari su spriječili jednog navijača da utrči u teren, zbog čega je utakmica na kratko prekinuta.

“Mi smo porodica. Ako neko dođe i napadne na vašeg brata, gura vam brata, onda taj definitivno mora dobiti po….To se i desilo”, opisao je kompletnu situacju sa koškanjem Mat Barns.

Lejkersi su, u svakom slučaju, uspjeli da dođu do pobjede, a šampiona je predvodio Kobi Brajant sa 28 poena, Pau Gasol je dodao 20 poena is edam skokova, Endju Bajnam dabl-dabl učinak od 18 poena i 13 skokova, kao i Lamar Odom, koji je ubilježio 16 poena i 11 skokova. Poslije ove pobjede i poraza San Antonija, Lejkersi su prišli Spursima na dvije i po pobjede zaostatka na prvom mjestu tabele Zapada.

“Ne volimo kad se utakmice ovako završe, ali uvijek želim da vidim igrače da se bore i igraju sa takvim intenzitetom kao protiv Dalasa”, kaže Fil Džekson, trener Lejkersa.

U Dalasu, koji je prekinuo niz od pet pobjeda, istakao se Dirk Novicki sa 27 poena i 13 skokova.

Boston je u gostima pobijedio San Antonio sa 107:97 i tako se približio prvom mjestu Istočne konferencije, sa dvije pobjede zaostatka u odnosu na Čikago. Najefikasniji u ekipi Bostona bio je Rejžon Rondo sa 22 poena, a dodao je i 14 asistencija, dok je u poraženom timu najbolji bio Toni Parker sa 23 poena. Poslije pet mečeva pauze, u tim se vratio Tim Dankan i utakmicu završio sa 20 poena i 13 skokova.

San Antoniju je ovo bio peti uzastopni poraz i sada rizikuje da ostane bez prvog mjesta na Zapadu, pozicije na kojoj je bio čitave sezone.

Rezultati: San Antonio - Boston 97:107 (Parker 23 p, 4 sk, 8 as, Dankan 20 p, 13 sk, Odom 16 p, 11 sk - Rondo 22 p, 14 as, Pirs 21 p, 11 sk, 7 as, Garnet 20 p, 9 sk), LA Lejkers - Dalas 110:82 (Brajant 28 p, Gasol 20 p, Bajnam 18 p, 13 s - Novicki 27 p, 13 sk).

Bonus video: