Domaćin za majstoricu, Barani za fajnl-for

Ulcinj samo pobjeda ostavlja nadu za plasman na fajnl-for, dok Mornar želi da sve riješi u dva meča
0 komentar(a)
Nikola Milatović, Foto: ARHIVA VIJESTI
Nikola Milatović, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 29.03.2011. 20:00h

Ulcinj je u prvom duel baraža za plasman na završni turnir Balkanske lige protiv Mornara kontrolisao dešavanja na parketu do samog finiša, a onda je sa nekoliko grešaka dozvolio domaćinu da slavi.

Da su napravili brejk, Ulcinjani bi sjutra veče imali priliku da pred svojim navijačima izvade vizu za fajnl-for, a ovako moraju da slave da bi izborili majstoricu.

- Ovaj meč je za nas biti ili ne biti, moramo da dobijemo kako bi izborili majstoricu. Biće teško, u goste nam dolazi kvalitetna ekipa Mornara, ali uz sav respekt očekujem da slavimo. Sigurno da ostaje žal što nismo trijumfovali u prvom meču, imali smo pobjedu u džepu, ali smo sopstvenim grešakam izgubili. U odnosu na taj duel, gdje smo imali slab defanzivni skok i puno grešaka, promijenili smo neke stvari. Zadnji meč u domaćem šampionatu je pokazao da podižemo nivo igre i na tome gradim optimizam - objašnjava Nikola Milatović, trener Ulcinja.

Košarkaši Mornara poslije trijumfa u prvom meču protiv komšijama iz Ulcinja žele da i u revanšu slave i izbore plasman na finalni turnir Balkanske lige. Svjesni su Barani da ih u komšiluku, pred vatrenom publikom, očekuje težak i uzbudljiv meč, ali strateg Mornara vjeruje u kvalitete svojih izabranika.

- Naporan je ritam mečeva srijeda – subota, malo je ostavio traga na mojim košarkašima. Međutim, i oni ali i mi u stručnom štabu smo itekako svjesni da se do velikih uspjeha stiže samo uz proliveni znoj. Vjerujem da nas očekuje približno slična utakmica kao ona prije sedam dana u Baru i siguran sam da će domaćin učiniti sve što je u njihovoj moći da izbori majstoricu. Naša prednost, za razliku od prvog duela, može biti rasterećenost igrača uzevši u obzir činjenicu da nemamo rezultatski imperativ - istakao je strateg Mornara Đorđije Pavićević.

Bonus video: