Sve kreće ispočetka

Nakon prva dva duela rezultati u seriji su izjednačeni, gosti traže jedan trijumf za majstorice
0 komentar(a)
Željko Obradović, Foto: REUTERS
Željko Obradović, Foto: REUTERS
Ažurirano: 28.03.2011. 17:12h

Poslije prve dvije utakmice četvrtfinalne serije Evrolige košarkaša, rezultat je izjednačen. Kreće se od nule, ali je sada blaga prednost na strani Panatinaikosa, Makabija, Valensije i Montepaskija, jer igraju pred svojim navijačima.

Duel Panatinaikosa i Barselone opet privlači najviše pažnje. U 20 dosadašnjih duela, Katalonci su uspješniji. Imaju 12 pobjeda, a dobili su i dva posljednja susreta u Atini.

- Očekuju nas teški mečevi i treba da budemo koncentrisani svih 40 minuta. Igramo kod kuće, ali to nije prednost ukoliko ne budemo igrali bolje nego do sada - smatra najtrofejniji evropski trener Željko Obradović.

Aktuelni šampion Starog kontinenta želi da izbori makar majstoricu.

- Moramo da igramo bez greške u Atini da bi slavili. Spremili smo se i analizirati šta smo pogrešno uradili u drugom meču i moramo da poboljšamo igru u odbrani - optimista je Erazem Lorbek, centar Španaca.

Makabi je slavio u Vitoriji i u “Nokija areni” želi da izbori plasman na fajnl-for.

- Kaha laboral je sjajan tim, veoma dobro vođen i sa izuzetno talentovanim igrača. Biće teško, ali ćemo učiniti sve da pobijedimo u oba meča - kaže Dejvid Blat, strateg Izraelaca.

Duško Ivanović, prvi stručnjak Kahe laboral, je veliki optimista pred gostovanje Makabiju.

- Nismo rekli posljednju riječ i bez obzira što igramo u Tel Avivu, možemo da pobijedimo. Imam povjerenje u ovaj tim i nadam se bar jednom trijumfu.

Valensija je napravila veliki korak ka fajnl-foru, ali na tom putu mora da slavi u oba meča protiv Reala.

- Teško je pobijediti tri utakmice za redom, ali od dolaska Svetislava Pešića stigli smo do prave igre. Odlučni smo da u Valensiji stavimo tačku na seriju - jasan je krilni centar Duško Savanović.

Emanuele Molinu je jasno gdje je njegov tim griješio prije pet dana.

- U Valensiji nas čeka težak zadatak, ali želimo da ispravimo greške koje smo pravili u Madridu i pobjedimo.

Montepaski je prvo katastrofalno poražen od Olimpijakosa, a nakon samo 48 sati je igrao sjajno i slavio.

- Olimpijakos je napravio tim za osvajanje Evrolige. Moramo da poremetimo njihov sistem igre da bi iskoristili prednost domaćeg terena - objašnjava Marko Karareto, bek Italijana.

Više od tima iz Sijene probleme Dušanu Ivkoviću stvara povreda leđa Miloša Teodosića, zbog koje ne trenira već deset dana.

- Promijenićemo neke stvari u odnosu na prošli meč, a u Sijeni će igrati samo oni koji su maksimalno spremni. Miloš nije, pa ćemo još vidjeti da li će biti u timu - jasan je Ivković.

Raspored

Montepaski - Olimpijakos (20.00) - rezultat u seriji 1-1

Panatinaikos - Barselona (20.45) - 1-1

Valensija - Real (20.45) - 1-1

Makabi - Kaha laboral (21.30) - 1-1

Bonus video: