POTRAGA

Vranković i Mršić najbliži klupi Cibone

Nemamo nijedno ime još u opticaju, ali znamo da ćemo dobro razmisliti i budite sigurni da će odluka biti najkvalitetnija - istakao je Zdenko Antunović, direktor kluba
0 komentar(a)
Josip Vranković, Foto: NLB LIGA
Josip Vranković, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 27.03.2011. 16:41h

Iako se, nakon sporazumnog raskida saradnje sa Draženom Anzulovićem i postavljanja dosadašnjeg pomoćnika Danijela Luca za njegov nasljednjika, mislilo da Cibona neće tražiti novog trenera, desilo se suprotno.

Čelnici hrvatskog šampiona su krenuli u potragu za novim šefom stručnog štaba koji će razmrdati ekipu koja je u prva dva kola Lige za prvaka katastrofalno poražena od Borika i Zadra.

- Nemamo nijedno ime još u opticaju, ali znamo da ćemo dobro razmisliti i budite sigurni da će odluka biti najkvalitetnija. Od kada smo ušli u klub napravili smo sve preduslove da krene na bolje i sada želimo sa novim trenerom da napravimo dobar rezultat u Ligi za prvaka - istakao je Zdenko Antunović, direktor kluba.

Međutim, hrvatski mediji tvrde da su u najužoj konkurenciji za novog trenera dva imena.

Jedan je Josip Vranković, bivši trener Cibone i aktuelni selektor "vatrenih", a drugi Veljko Mršić, nekadašnji reprezentativac Hrvatske, igrač Cibone, a trenutno trener mlađih kategorija "vukova sa Tuškanca".

Obojica su igračke karijere počeli 1989. godine, Mršić je završio 2005, a Vranković godinu kasnije.

Mršić je do sada vodio Split i italijanski Vareze, a Vranković Široki i Cibonu.

Ukoliko izbor bude Vranković, to će biti njegov povratak na klupu Cibone nakon tri sezone.

Interesantno je da su obojica 2007. godine bili kandidati za trenera Zagrepčana kada je upravo Dražen Anzulović otišao u Ural, a izbor je tada pao na Vrankovića.

Uprava Cibone mora što hitnije da reaguje, jer ukoliko se nastavi sa slabim izdanjima može se desiti da se ne plasira među četiri najbolja tima, a to bi značilo da gubi mogućnost da naredne sezone igra u NLB ligi.

Preporučujemo za Vas