Mornar na pragu NLB lige!

U upravi barskog kluba ne žele da propuste priliku. Već su u kontaktima sa čelnicima Sidra, društva koje upravlja takmičenjem, a imaju i veliku podršku glavnog sponzora lige - Nove ljubljanske banke
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2011. 13:20h

Nimburk je odustao, Makabi se ne vraća u NLB ligu. Najveći favorit da preko vajld-karda stigne do Jadranske lige preko noći je postao Mornar!

Kako „Vijesti” saznaju iz izbora bliskih klubu, Barani bi preko sponzora obezbijedili 150 hiljada eura, koliko je neophodno da se plati za specijalnu pozivnicu.

Ne bi, međutim, mijenjali klupsku strategiju - oslanjali bi se na sjajne mlade igrače Nikolu Ivanovića, Nemanju Radovića i Nikolu Ljujića, talentovane 17-godišnjake Dušana Perovića i Miliju Mikovića...

Njima bi najvjerovatnije bila pridružena dva starija košarkaša, koja bi im kvalitetom omogućila da se bore sa znatno iskusnijim ekipama na Jadranu.

Popunjeno 11 mjesta

Po koeficijentu koji su izborili Olimpija i Krka u posljednjoj sezoni, Slovenija je stekla pravo da naredne godine jedina ima četiri sigurna učesnika regionalnog takmičenja.

Srbija je izgubila jedno mjesto, pa će imati tri tima, dok je Hrvatska najgore prošla - imaće dvije ekipe, umjesto dosadašnje četiri. BiH ima pravo na jedno mjesto, baš kao i šampion Crne Gore Budućnost.

Kako je to ukupno 11 timova, a u ligi mora minimum da bude 12, jasno je da jedan klub mora da plati specijalnu pozivnicu.

Na to imaju pravo ekipe iz dvije navjeće republike bivše Jugoslavije, ali nema interesovanja za to. Zadar i ne može to da uradi, jer je ispao, dok su Cibona i Split u velikim finansijskim problemima, a i daleko su po kvalitetu iza Cedevite i Zagreba, koji će, vjerovatno, predstavljati Hrvatsku.

U Srbiji, takođe, nema interesovanja za kupovinu mjesta u NLB ligi, pa će u regionalnom takmičenju nastupati tri najbolja kluba iz srpske Superlige.

Podrška NLB banke

To je širom otvorilo vrata Mornaru, a u upravi barskog kluba ne žele da propuste priliku. Već su u kontaktima sa čelnicima Sidra, društva koje upravlja takmičenjem, a imaju i veliku podršku glavnog sponzora - Nove ljubljanske banke.

Uz Barane je i Hemofarm, jer dva kluba imaju sjajnu saradnju.

Moguće je i da NLB liga, kao i ove sezone, broji 14 timova. U tom slučaju, Mornaru jedna od tri specijalne pozivnice ne bi mogla da izmakne...

Bonus video: