Derbi u “Topolici”

Barani i Cetinjani su se susreli dva puta ove sezonei u oba duela slavio je Mornar
0 komentar(a)
Košarkaši Lovćena, Foto: BORIS PEJOVIĆ
Košarkaši Lovćena, Foto: BORIS PEJOVIĆ
Ažurirano: 25.03.2011. 13:04h

Zbog meča Mornar - Ulcinj u baražu za plasman na završni turnir Balkanske lige, tokom nedjelje nije bilo utakmice domaćeg šampionata. Superliga se nastavlja sjutra mečevima 2. kola, a derbi se igra u Baru, gdje će Mornar ugostiti Lovćen.

Mornar - Lovćen (subota, 19 sati)

Barani sjajno igraju ove sezone, napravili su prvi korak ka fajnl-foru Balkanske lige, i sa puno samopouzdanja dočekuju Lovćen. Igrali su dva puta ove sezone i oba puta je slavio Mornar.

- Iako nas u srijedu čeka važan meč u Balkanskoj ligi, daćemo sve od sebe da dođemo do pobjede. I prije početka Superlige rekao sam da Lovćen ima jednu od najjačih ekipa u ligi, što je potvrdila i pobjeda u Ulcinju. Neću odmarati igrače, želimo da nastavimo trijumfalni niz u domaćem šampionatu. Nadam se da ćemo, pred dobro popunjenom “Topolicom”, to i uspjeti u starom crnogorskom derbiju - kaže Đoko Pavićević, trener Morana.

Cetinjani žele da prekinu seriju poraza od Mornara ove sezone.

- Poslije trijumfa u Ulcinju, potpuno rastrećeno idemo u Bar. Mornar je favorit jer igra pred svojim navijačima, a imao je i jake utakmice u Balkanskoj ligi. Međutim, idemo da odigramo najbolje što možemo i da pokušamo da slavimo - naglašava strateg Lovćena Miodrag Kadija.

Teodo - Ulcinj (subota, 19.05)

Teodo je trijumfovao protiv Jedinstva na staru Superlige, a sjutra će ugostiti Ulcinj. Tivćani imaju kadrovskih problema, ali pored toga očekuje pobjedu. U timu će biti i Nikola Rondović, doskorašnj član Crvene zvezde, a potpisao je ugovor do kraja sezone.

- Ucinj je favorit, to treba priznati, doveo je dva nova igrača i imao je jače mečeve tokom sezone. Međutim, kao i do sada, mi u duel ulazimo sa željom da pobjedimo i nadam se da ćemo je i ostvariti. Neće igrati Nikola Bulajić, koji ima zdravstevnih problema, i Srđan Subotić, koji se povrijedio protiv Jedinstva - objašnjava šef struke Teoda Milan Rondović.

Ulcinj je na startu Superlige poražen od Lovćena kući i sada mora da slavi u Tivtu.

- Poslije utakmice sa Mornarom morali smo da se malo odmorimo, prije svega psihički, jer nam je teško pao taj poraz. Imali smo dobijen meč, ali smo sami krivi za neuspjeh. Biće teško protiv neugodnih Tivćana, ali pobjeda je imperativ. Očekujem da do nje dođemo, jer nam je forma u usponu - optimista je Nikola Milatović, prvi stručnjak Ulcinja.

Budućnost - Jedinstvo (subota, 20)

Budućnost će protiv Jedinstva odigrati premijerni meč u domaćem šampionatu i očekuje se siguran trijumf.

- Ovih dana smo dobro trenirali, polako se vraća u formu. Očekuje nas duel sa Jedinstvo i vjerujem da ćemo taj meč odraditi na maksimalan način. Mečeve u domaćem šampionatu iskoristićemo da se što bolje pripremimo za fajnl-for NLB lige - riječi su beka Podgoričana Vladimira Mihailovića.

Bjelopoljci su svjesni da u “Morači” nemaju šta da traže, samo žele da se prikažu u što boljem svjetlu.

- Budućnost je svoj kvalitet dokazala u NLB ligi i na evropskoj sceni. Ovom prilikom bih čestitao Podgoričanima na velikom uspjehu i poželio da naprave korak više nego što su do sada uradili u regionalnoj ligi. Veliki hendikeep biće neigranje pleja Nikole Koraća, a pod znakom pitanja je nastup Admira Babače. Oslabljeni smo na spoljnim pozicijama, ali idemo u Podgoricu sa željom da pružimo što jači otpor, a bodove ćemo tražiti u narednim mečevima - istakao je trener Jedinstva Dragan Radović.

Bonus video: