Dalas u finišu slomio otpor Minesote, kraj sezone za Lava

Crnogorski internacionalac Nikola Peković je u porazu Minesote za nepunih 18 minuta igre postigao dva poena (šut 1-2 iz igre, 0-2 sa linije bacanja), a imao je i dva skoka.
0 komentar(a)
Dirk Novicki, Foto: Reuters
Dirk Novicki, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.03.2011. 09:07h

Iako je tokom skoro čitavog meča bio u vođstvu, Dalas je serijom 11:2 u posljednjih dva minuta i 38 sekundi prije kraja slomio otpor Minesotu (104:96) i upisao 11. uzastopni trijumf, ukupno 50. ukupno u ovoj sezoni.

Gosti su, naime, u posljednjoj četvrtini nadoknadili zaostatak od osam poena iz prethodne četvrtine, pa su na tri minuta i 17 sekundi na kratko poveli 95:93. Tajson Čendler je, naime, 50-tak sekundi kasnije trojkom vratio vođstvo Maveriksima, i tog trenutka je počela serija koja je domaćinu donijela pobjedu.

Najzaslužniji za pobjedu Dalasa bili su Dirk Novicki i Džejson Teri, koji su kombinovano u posljedjoj četvrtini postigli 19 poena.

“Minesoti sve čestitke, pošteno su nas namučili i natjerali da se dobro oznojimo za pobjedu. Oba pobjeda je važna, idemo dalje”, kazao je Dirk Novicki.

Novicki je bio najbolji u timu Dalasa sa 30 poena i 11 skokova, Džejson Teri je dodao 18 poena, Predrag Stojaković 16 za 26 minuta u igri, dok je Džejson Kid završio utakmicu bez poena, ali sa 13 asistencija i četiri skoka za Dalas.

Najefikasniji u Minesoti bio je Entoni Rendolf sa rekordom karijere od 31 poena, kojima je dodao i 11 skokova. Crnogorski internacionalac Nikola Peković je za nepunih 18 minuta igre postigao dva poena (šut 1-2 iz igre, 0-2 sa linije bacanja), a imao je i dva skoka.

Timbervulfsi su igrali bez najboljeg igrača Kevina Lava, koji ove sezone u prosjeku bilježi 20 poena po utakmici, ali i 15,4 skoka, po čemu je najbolji u ligi. On je povrijedio leđa, a trener Minesote Kurt Rejmbis rekao je poslije utakmice da je povreda takva da su male šanse da se Lav vrati na teren ove sezone (10 mečeva).

U drugoj utakmici igranoj u noći između četvrtka i petka, Nju Orleans je u gostima poslije produžetka pobijedio Jutu sa 121:117. Gosti su produžetak izborili preko Emeke Okafora koji je "iz očaja" šutnuo sa šest metara dok je isticalo vrijeme. U dodatnih pet minuta Nju Orleans je stigao do 41. pobjede u sezoni, ali nije bilo previše razloga za slavlje. Naime, u ovom meču su Hornetsi ostali bez jednog od najboljih igrača, Dejvida Vesta, koji je povrijedio koljeno u finišu utakmice prilikom zakucavanja. On je iznet sa terena u kolicima i ne zna se koliko će pauzirati.

“Užasno je kad ostanete bez nekoga poput Vesta. Ali, ako ko može da se vrati iz svega toga, to je upravo on”, kazao je Kris Pol, koji je postigao 24 poena i imao 12 asistencija.

Vest je na kraju bio najefikasniji u timu sa 29 poena

Rezultati: Dalas – Minesota 104:96 (Novicki 30 p, 11 sk – Rendolf 31 p, 11sk), Juta – Nju Orleans 117:121 (Milsap 33 p, 11 sk, Džeferson 22 p, 13 sk – Vest 29 p, Pol 24 p, 12 as).

Bonus video: