Barani u finišu srušili Ulcinj

Presudila je trojka kapitena Radovana Pešića u 37. minutu, kojom su izabranici Đorđija Pavićevića nakon serije 12:2 stigli do preokreta i osjetnije prednosti (61:57).
57 pregleda 0 komentar(a)
Mornar - Ulcinj, Foto: Anto Baković
Mornar - Ulcinj, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 23.03.2011. 22:12h

U potpuno suprotnom meču od onog prije 10-ak dana u posljednjem kolu ligaškog dijela takmičenja, košarkaši Mornara su opravdali ulogu favorita i sačuvali prednost domaćeg parketa u doigravanju za fajnl-for Balkanske lige sa komšijama iz Ulcinja. Domaćin je do trijumfa došao tek u samom finišu duela. Presudila je trojka kapitena Radovana Pešića u 37. minutu, kojom su izabranici Đorđija Pavićevića nakon serije 12:2 stigli do preokreta i osjetnije prednosti (61:57).

- Teško je bilo što komentarisati kada imate igru i rezultat punih 37 minuta i onda izgubite meč sa devet razlike. Raduje me, međutim, pristup mojih igrača koji su pokazali da je prethodni duel bio samo loš dan. Nedopustivo je da kada se lomi rezultat jedna ekipa promaši sedam ili osam slobodnih bacanja, ali se to nama dogodilo. Mnogo nam je nedostajao prvi organizator igre Marko Mijović. Čestitam Mornaru na trijumfu, ali smatram da u drugom meču uloga favorita, ipak, pripada nama - istakao je vidno razočarani trener Ulcinja Nikola Milatović.

Poslije prvog perioda izjednačene igre, koju su karakterisale jake odbrane, gosti su zaigrali znatno bolje. Šut sa distance je dobro poslužio bivšeg košarkaša Mornara Miloša Đurišića, pa su Ulcinjani na odmor otišli sa zasluženom prednošću (36:29).

Pavićević je na poluvremenu održao čas svojim učenicima, koji su znatno agresivnije i angažovanije igrali u nastavku. Jakom zonom i serijom 8:0 domaćin je stigao do preokreta na isteku 24. minuta (šest vezanih pogodaka Nemanje Radovića), a pred odlučujućih 10 minuta Đurišić je uz zvuk sirene pogodio za tri poena. Sa tom razlikom se i završio treći period (44:47).

Gosti su održavali prednost do samog kraja, ali su Barani, nošeni sjajnom podrškom sa tribina, u finišu došli do preokreta i čak do ubjedljivog trijumfa.

- Znao sam da nas očekuje težak meč, potpuno drugačiji od onog prethodnog. Na moje košarkaše je uticao rezultatski imperativ i nokaut faza ovog takmičenja. Najvažnije je da smo pokazali karakter svojstven velikim ekipama. Što se revanša tiče, vjerujem da pred brojnom publikom u Ulcinju možemo da stignemo do brejka, prvenstveno zbog toga što ćemo biti znatno rasterećeniji - naglasio je strateg Mornara Đorđije Pavićević.

Drugi susret doigravanja je na programu u srijedu u Ulcinju. U slučaju majstorice, prednost domaćeg parketa imaće košarkaši Mornara.

Mornar - Ulcinj 69:60 (18:17, 11:19, 15:11, 25:13)

Bar - Dvorana „Topolica“. Gledalaca: 1.000. Sudije: Tanacis, Fufis i Bitis (Grčka).

Mornar: Pešić 3, Damjanović, Sarajlija 10, Radović 19, Miković, Ljujić 2, Jelenić 13, Ljubojević 7, Gagić 2, Vujošević, Ivanović 9, Kuveljić 4.

Ulcinj: Latković, Đurišić 14, Tepavčević 10, Milošević 3, A. S. Radulović 15, A. Z. Radulović 8, Đurković 2, Jeftić 3, Klikovac, Mihailović, Krstović, Mijajilović 5.

Bonus video: