Nikola Vučević izlazi na draft

Mislim da će on i roditelji uraditi pravu stvar i šta god da odluči, ja ću ga podržati 100 odsto - rekao je Kevin О\'Nil, trener Univerziteta Južna Karolina
91 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: LATIMES.COM
Nikola Vučević, Foto: LATIMES.COM
Ažurirano: 23.03.2011. 21:08h

Nikola Vučević, reprezentativac Crne Gore i član Univerziteta Južna Karolina, vjerovatno je protiv Virdžinije, na završnom turniru NCAA lige, odigrao posljednji meč za svoj tim, koji je, inače, poražen 59:46. Dvadesetogodišnji Baranin, naime, razmišlja da se prijavi na predstojeći draft NBA lige, koji se svake godine održava u drugoj polovini juna.

- Ako je ovo bila njegova posljednja utakmica za nas, poželjeću mu sve najbolje i zahvaliti mu se za sve ono što je uradio za nas. Njegova hrabrost i odlučnost sa kojom je ulazio u svaku utakmicu su za pohvalu. Vidjećemo u narednim danima da li će se prijaviti na draft ili će ostati kod nas - rekao je Kevin О'Nil, trener Univerziteta Južna Karolina.

Vučević je za američke medija rekao da će sačekati nekoliko nedjelja prije nego što definitivno odluči. Prije toga će se konsultovati sa roditeljima i О'Nilom.

- Mislim da će on i roditelji uraditi pravu stvar i šta god da odluči, ja ću ga podržati 100 odsto. Uradio je dosta za nas i bilo mi je veliko zadovoljstvo što sam ga trenirao dvije godine - objasnio je О'Nilom.

Prije konačne odluke, О'Nilom mu je dao jedan savjet.

- Rekao sam mu da ne potpisuje ugovore sa menadžerskim agencijama dok se definitivno ne odluči da li želi da izađe na draft - zaključio je strateg Univerziteta Južna Karolina.

Ukoliko se igrač prijavi na draft može do maja da povuče prijavu i da se vrati na koledž, ali samo u slučaju da nije potpisao ugovor sa nekom od menadžerskih agencija, jer bi time narušio kodeks amaterizma u NCAA ligi.

Zbog toga je О'Nil savjetovao Vučevića da ne potpisuje bilo kakav ugovor.

Konačan rok za prijavu za ovogodišnji draft je 24. april, a igrači do 13. juna mogu povući prijavu.

Vučević je ove sezone u NCAA ligi imao prosječan učinak od 17,1 poena, 10,3 skokova i 1,6 asistencija po meču.

Član je mlade selekcije Crne Gore, a prošlog ljeta bio je na širem spisku najboljeg nacionalnog tima.

Bonus video: