Pavićević: Nadu nam niko ne može uzeti

"To što mnogi kažu da ne možemo ništa da izgubimo samo nam, po mom mišljenju, odmaže, jer igrači, ako ne shvate tu rečenicu na pravi način, mogu opušteno da uđu u meč", kaže trener Mornara
97 pregleda 1 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Aba-liga.com
Mihailo Pavićević, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 31.03.2018. 13:04h

Plasmanom u plej-of ABA lige, Mornar je već napravio veliki uspjeh u ovoj sezoni. To što je izborio i majstoricu polufinala plej-ofa protiv Zvezde je nešto što je malo ko očekivao.

Mogu li izabranici Mihaila Pavićević do podviga u Beogradu, koji je na programu u ponedjeljak, pitanje je koje sebi postavljaju navijači barskog kluba...

"Ulog je ogroman, pritisak je veliki na našeg rivala, nije u pitanju samo ova sezona nego i iduća. A nama nadu niko ne može uzeti", kaže trener Mornara Mihailo Pavićević.

"To što mnogi kažu da ne možemo ništa da izgubimo samo nam, po mom mišljenju, odmaže, jer igrači, ako ne shvate tu rečenicu na pravi način, mogu opušteno da uđu u meč. Pokušaću da ih ubijedim da je ta neopterećenost rezultatom bitna jedino ako može da ih motiviše da pruže svoj maksimum. Nadam se da ću uspjeti u tome", dodao je Pavićević.

Mornar je prošlog vikenda na svom parketu prvi put porazio Zvezdu u ABA ligi, nakon sjajne šuterske večeri Derika Nidama i Nemanje Vranješa. Za novi trijumf trebaće još jedno takvo izdanje, ali i većeg broja igrača...

"Očekuje nas veoma teška utakmica u Beogradu protiv Zvezde koja je favorit. Ukoliko budemo zaigrali kao u drugoj utakmici u Baru imamo čemu da se nadamo. Vjerujem da će tako i biti, da ćemo odigrati pametno u napadu i jako u odbrani, jer jedino tako možemo da pariramo Crvenoj zvezdi. Uroš Luković je odradio dva treninga sa nama, nadam se da će moći da nam pomogne, a koliko - vidjećemo", rekao je centar Radoje Vujošević.

Postoji mogućnost da protiv Zvezde zaigra i Uroš Luković.

"Luković je van trenažnog procesa gotovo mjesec dana. Godi njegova želja i volja da pomogne ekipi, ali moramo biti objektivni - šanse da zaigra su vrlo male", zaključio je Pavićević.

Bonus video: