Novicki igra na EP u Litvaniji?

Volio bih da pomognem mlađim igračima iz reprezentacije da ostvare san i izbore nastup na Olimpijskim igrama u Londonu
0 komentar(a)
Dirk Novicki, Foto: REUTERS
Dirk Novicki, Foto: REUTERS
Ažurirano: 23.03.2011. 15:29h

Ukoliko ne dođe do dogovora vlasnika NBA klubova i Udruženje profesionalnih košarkaša NBA lige oko novog kolektivnog ugovor, kojim vlasnici pokušavaju da smanje ugovore igrača, mogla bi da profitira reprezentacija Njemačke.

Naime, prva zvijezda Dalasa Dirk Novicki izjavio je da bi u tom slučaju mogao da zaigra na Evropskom prvenstvu u Litvaniji (31. avgust - 18. septembar).

- Ukoliko bude štrajka, mogao bi tada da dođem i pomognem reprezentaciji na Eurobasketu u Litvaniji. Međutim, moj dolazak zavisi i o ishodu ove sezone. Ukoliko Dalas bude u plej-ofu do juna (kada se igra finale), od mog učešća u nacionalnom timu neće biti ništa. Zato je još uvijek sve pod znakom pitanja - rekao je Novicki u izjavi za tv stanicu “ESPN”.

Odlaganje sezone se u ovom trenutku čini se najrealnijom, jer je dogovor još uvijek daleko. Isti scenario bio je pred početak sezone 1998/99. godine, koja je počela tek 5. februara. Odigrano je svega 50 utakmica ligaškog dijela i završila se osvajanjem šampionskog prestena od strane San Antonija.

- Nadam se da ćemo u predstojećem periodu pronaći dogovor sa vlasnicima i odigrati sezonu u potpunosti. Nažalost, to se u ovom trenutku ne čini tako realnim, ali jedan ili dva sastanka mogu da promijene sve. Nikome nije u interesu da se sezona odloži.

Krilni centar Maveriksa je istakao da je bio sjajan osjećaj kada je sa “pancerima” igrao kvalifikacije za OI u Pekingu i zbog toga bi želio da pomogne saigračima da izvade vizu za London 2012. godine.

- Volio bih da pomognem mlađim igračima iz reprezentacije da ostvare san i izbore nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. To bi za mene bio najljepši nači da okončam reprezentetivnu karijeru. Međutim, treba prvo da vidim da li ću moći da pomognem selekciju u Litvaniji, a potom moramo izboriti plasma na OI - zaključio je Novicki koji u junu puni 33 godine.

Bonus video: