Etore Mesina pomoćnik Gregu Popoviću?

Treba prvo da vidim kako će ići stvari, jer je prošlo mnogo vremena od kada sam bio pomoćnik
0 komentar(a)
Etore Mesina, Foto: REUTERS
Etore Mesina, Foto: REUTERS
Ažurirano: 22.03.2011. 17:55h

Kada je podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Reala, Etore Mesina je šokirao košarkaški svijes, jer je imao višemilionski ugovore sa Madriđanima. Od tada je slobodan, a mediji se utrkuju da mu "pronađu" novi angažman.

Litvanski i španski mediji su prije dvadesetak dana pisali da postoji mogućnost da na ljeto postane trener Toronta, po čemu bi bio prvi Evropljanin koji je samostalno vodio neki NBA tim.

Istina je da će Italijan uskoro u najjaču ligu svijeta, ali ne kao strateg Reptorsa, već će se oprobati kao član stručnog štaba San Antonija i jedan od pomoćnika Grega Popovića.

- Treba prvo da vidim kako će ići stvari, jer je prošlo mnogo vremena od kada sam bio pomoćnik. Nakon toga ću razgovarati sa Gregom da vidim da li sam mu potreban kao dio stručnog štaba. Nakon toga će stvari biti jasnije - istakao je Mesina u razgovoru za "Sports Illustrated".

Ono što je sigurno, Mesina će narednih desetak dana provesti u Sparsima i imaće priliku da vidi svog nekadašnjeg igrača Emanuela Đinobilija.

- Veoma sam uzbuđen što ću da budem nekoliko dana na praksi, što ću gledati pripremu utakmica i što ću biti na nekim mečevima. Naravno, drago mi je što ću vidjeti Manua, jer nisam imao prilike da se sa njim vidim tokom sezone - objasnio je Mesina.

Bonus video: