Pavićević: Najvažniji meč sezone

Igramo dobro, ekipa zaista vrijedno radi, imamo mlad i poletan sastav koji iz godine u godinu napreduje
0 komentar(a)
KK Mornar, Foto: ARHIVA VIJESTI
KK Mornar, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 22.03.2011. 17:35h

Seriju bez poraza u domaćem prvenstvu, košarkaši Mornara pokušaće da produže i u prvom meču doigravanja za odlazak na fajnl-for Balkanske lige. Sticajem okolnosti od dva crnogorska predstavnika samo jedan će izboriti vizu za završni turnir (od 15. do 17. aprila) čiji domaćin još uvijek nije poznat. Barani će u slučaju prolaza razmisliti o organizaciji završnog turnira.

- Činjenica da ukoliko budu odigrana sva tri meča sa Ulcinjom, može predstavljati problem, jer bi u tom slučaju imali malo vremena za pripremu jedne zaista kompleksne organizacije. Druga stvar je vezana za finansije. Tek prije nekoliko dana smo saznali da sve troškove organizacije, smještaja, naknada za službena lica i ostale stavke snosi domaćin. Vidjećemo nakon mečeva četvrtfinala, naravno ukoliko izborimo vizu za završni turnir, može li da se sklopi ta finansijska konstrukcija - pojašnjava strateg Barana Đorđije Pavićević.

Što se samog meča sa komšijama tiče, trener Barana vjeruje da njegova mlada i talentovana ekipa može nastaviti dobru seriju iz domaćeg prvenstva, iako će se predstojeći dueli po mnogo čemu razlikovati od svih prethodnih između ova dva tima.

- Ulcinj je poražen u subotu, prije toga smo komšije zista nadigrali u posljednjem kolu ligaškog dijela takmičenja. Priča je sada potpuno drugačija. Ovo je za moju ekipu najvažniji meč sezone. Vjerujem da ukoliko trijumfujemo na domaćem parketu, lako možemo ostvariti brejk i u Ulcinju. Igramo dobro, ekipa zaista vrijedno radi, imamo mlad i poletan sastav koji iz godine u godinu napreduje. Neću moći da računam na novajliju Marka Kuveljića, ali ćemo se potruditi da i to administrativno pitanje riješimo u kratkom roku. Vjerujem da će i Barani pozitivno odgovoriti i dati nam podršku sa tribina, jer je ona neophodna - istakao je Pavićević.

Meč se igra u srijedu od 19 sati u dvorani „Topolica“, a ulaz je slobodan.

Bonus video: