Popović: Pravi igrači se pokažu u najtežim utakmicama; Musa: Budućnost je pod većim pritiskom

“Plavi” će sjutra imati veliku podršku navijača, Morača je rasprodata još juče, a atmosfera u prvoj utakmici, prije dvije sedmice bitno uticala na ishod i pobjedu Budućnosti
56 pregleda 0 komentar(a)
Petar Popović, Foto: Aba-liga.com
Petar Popović, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 31.03.2018. 16:17h

Prvi finalista ABA lige biće poznat sjutra – u odlučujućem meču polufinalne serije, košarkaši Budućnost Volija od 19 sati dočekuju Cedevitu.

To je istorijska utakmica za podgorički klub, koji nikada nije igrao finale regionalnog takmičenja, a pet puta je stizao na korak, kroz plej-of ili na završnom turniru.

“Prave ekipe i pravi igrači se pokazuju u najvažnijim utakmicama. Tako da smo spremni. Imamo samopouzdanje. Svi igrači sa nestrpljenjem čekaju meč. Znamo da će biti puna Morača - da će podrška biti velike i atmosfera dobra. Ne treba puno pričati o Cedeviti, to je dobra ekipa, ali želimo pobjedu”, kazao je Petar Popović.

Bek Budućnosti je pojasnio šta treba ispraviti iz drugog meča....

“Moramo da ih ispratimo energetski. Njihova agresivnosat je bila ključ. Kada su pravili seriju, mislim da nismo odgovorili. Bukvalno smo stali da igramo. Ne osvrćemo se na taj poraz, treba samo da izvučemo pouke. Radili smo dobro. Izlazimo sto posto spremni", kazao je Popović.

Na pitanje da li su spremili nešto za Čerija i Nikolsa. Popović je bio kratak i zagonetan.

“Jesmo”, kazao je Popović.

“Plavi” će sjutra imati veliku podršku navijača, Morača je rasprodata još juče, a atmosfera u prvoj utakmici, prije dvije sedmice bitno uticala na ishod i pobjedu Budućnosti.

“Naravno da osjećamo pritisak, ali nikako negativan. Puna Morača će nam samo predstavljati vjetar u leđa. Nema razloga da bude negativnog pritiska. Izlazimo spremni za meč”, kazao je Popović.

Musa: Volimo da igramo pred punim tribinama

Jedan od važnih igrača o rosteru Cedevite, Džanan Musa vjeruje u još jedan neizvjestan meč, a puna dvorana biće, kako kaže, samo dodatni motiv za njega i saigrače.

“Utakmica će biti neizvjesna kao i prethodne dvije. Oba tima imaju kvalitet da igraju finale ABA lige. Mislim da će nijanse odlučivati. Želimo da odigramo dobar meč”, kazao je Musa po dolasku u Podgoricu.

Ulog je veliki – finale ABA lige i borba za trofej.

“Volimo da igramo pred punom halom. Publika će donijeti veći pritisak domaćinu, nego nama. Mi ćemo dati sve od sebe da im pomrsimo račune”, ističe Musa.

Važnost duela, može donijeti i nešto drugačiji meč, u odnosu na prethodna dva..

“Odbrana je ključ pobjede. Mislim da će utakmica biti na mali broj poena”, rekao je Musa.

Bonus video: