Perasović podnio ostavku

"Pivare" će do kraja sezone predvoditi dosadašnji pomoćnik Ufuk Saridža, nekadašnji igrač ovog kluba
0 komentar(a)
Velimir Perasović, Foto: NLB LIGA
Velimir Perasović, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 19.03.2011. 19:37h

Velimir Perasović nije više trener Efes pilsena. Hrvatski stručnjak je nakon neočekivanog poraza od pretposljednjeg Mersina (84:79) pred svojim navijačima odlučio da se povuče sa klupe "pivara" na koju je sjeo ljetos.

- Poslije ovog neuspjeha odlučio sam da podnesem ostavku, jer nismo ostvarili ono što smo očekivali. Moralo je nešto da se uradi da se razmrda ekipa. Ovo je veliko iskustvo za mene, jer sam radio u velikom klubu i zahvaljujem se svima na podršci - rekao je Perasović na konferenciji za štampu nakon meča.

Generalni menadžer Efes pilsena Engin Ozerhun je saopštio da su čelnici kluba prihvatili Perasovićevu ostavku.

- Rezultati nisu bili kakvi smo očekivali i ovakav ishod je najbolje rješenje za sve. Do kraja sezone ekipu će voditi dosadašnji pomoćnik Ufuk Saridža - objasnio je Ozerhun.

Saridža je nosio dres Efes pilsena od 1992. do 1999. godine.

Perasović, koji je igračku karijeru okončao 2003. godine, u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio je Split, Tau keramiku (sadašnja Kaha laboral), Estudijantes i Cibonu.

Efes pilsen i pored velikih ulaganja ne blista ove sezone. Zaustavljen je u TOP 16 fazi Evrolige, u nacionalnom kupu je eliminisani u četvrtfinalu, dok u prvenstvu zauzima tek četvrtu poziciju.

Bonus video: