Ajverson se vraća na parket

Alan je spreman da se vrati na teren, sada se čeka dozvola ljekara, a sve će zavisiti od snimka povrijeđene noge
53 pregleda 0 komentar(a)
Alana Ajverson, Foto: REUTERS
Alana Ajverson, Foto: REUTERS
Ažurirano: 19.03.2011. 17:02h

Bivši NBA as Alan Ajverson blizu je povratka na teren, odnosno u Bešiktaš. Ajverson je u januaru morao da se vrati u Amriku nakon što mu je otkrivena izraslina između mišića i kosti u skočnom zglobu desne noge.

Iako je, prema prvim procjenama, operacija bila jedino rješenja, do toga nije došlo. Jedan od najpoznatijih američkih ortopeda Džejms Endrjuz odlučio je da pokuša antiinflamatornim injekcijama da riješi problem i uspio je.

Ajverson se osjeća odlično, počeo je da trči i na pregledu, koji je zakazan u ponedjeljak, mogao bi da dobije dozvolu da se vrati u trenažni proces.

- Alan je spreman da se vrati na teren, sada se čeka dozvola ljekara, a sve će zavisiti od snimka povrijeđene noge. On je odlučan da se što prije vrati na teren, a u prvo vrijeme će raditi individualno, nakon čega će uslijediti povratak u Bešiktaš. Nadamo se da će moći da pomogne ekipi u finišu sezone - istakao je Geri Mur, menadžer bivšeg NBA igrača.

Bešiktaš je trenutno peti u domaćem šampionatu sa učinkom od 14 pobjeda i sedam poraza, a bez Ajversona u timu u osam mečeva ostvario je sedam trijumfa.

- Stručni štab Bešiktaša, odnosno trener Ergin Ataman su upoznati oko situacije sa Alanom - objasnio je Mur.

Bešiktaš je nakon povrede iskusnog beka uspio da nađe zamjenu u liku Marselijusa Kempa (stigao iz Roana), koji se odlično snašao.

Ajverson je NBA karijeru počeo 1996. godine u redovima Filadelfije, a potom je igrao za Denver, Detroit i Memfis.

Bonus video: