Suad Šehović napustio Olimpiju

Međutim, Šehović neće dugo čekati na novi angažman. Sportski direktor Bosne Admir Bukva postigao je dogovor sa 24-godišnjim Bjelopoljcem
59 pregleda 0 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: NLB LIGA
Suad Šehović, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 16.03.2011. 08:43h

Suad Šehović (24 godine, 197 centimetara), reprezentativac Crne Gore, raskinuo je ugovor sa Olimpijom, potvrđeno je na zvaničnom sajtu ljubljanskog kluba. Rođeni Bjelopoljac je u redove najboljeg slovenačkog tima došao prošlog ljeta iz sarajevske Bosne, ali je tokom priprema doživio tešku povredu koljena, zbog koje je nije odigrao nijedan meč.

Taman kada se oporavio i kada je trebalo da se pridruži saigračima, došlo je do sporazumnog raskida ugovora. Međutim, Šehović neće dugo čekati na novi angažman. Sportski direktor Bosne Admir Bukva postigao je dogovor sa 24-godišnjim Bjelopoljcem da pojača redove "studenata" za domaći šampionat u kome će pokušati da izbore plasman u NLB ligu naredne sezone.

- Dogovorili smo saradnju sa Šehovićem do kraja sezone, a nakon toga vidjećemo šta i kako dalje. Zbog povrede nije igrao cijelu sezonu, ali njegov odnos prema našem klubu uvijek je bio sjajan, pa su mu zbog toga vrata Bosne uvijek otvorena - rekao je Bukva za sarajevske medije.

Šehović je pet sezone nosio dres Bosne, a u prošloj bio i kapiten.

Bonus video: