Budućnost ide na fajnl-for

Bez obzira što su mnoge ekipe ispred nas po mnogim stvarima, mi smo uspjeli da na kraju dođemo do finalnog turnira. Čestitam igračima i mojim najbližim saradnicima - istakao je trener Budućnosti
80 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2011. 20:14h

Ispisana je nova stranica istorije, 15. mart 2011. godine ostaće zlatnim slovima upisan u anale Budućnosti, jer se crnogorski šampion prvi put od osnivanja regionalne lige plasirao na fajnl-for. U sjajnoj atmosferi “Morače” izabranici Dejana Radonjića savladali su Nimburk i na najbolji mogući način zaokružili regularni dio sezone. Kada se ima na umu sa koliko pehova su se “plavi” nosili u drugom dijelu NLB lige, onda ovaj uspjeh dođe kao nagrada, a ruku na srce igrači i stručni štab Budućnosti su je zaslužili.

- Poslije fantastičnog prvog dijela sezone, drugi dio su obilježili pehovi i bilo je pitanje koliko ćemo pobjeda uopšte imati. Desilo se da posljednja utakmica pred našim navijačima odlučuju, publika je prepoznala ono što se dešava u sali, prepoznala ponašanje ovih momaka. Pripremili smo se dobro za ovaj meč, a vidjelo se to po tome što smo imali kontrolu igre svih 40 minuta. Bez obzira što su mnoge ekipe ispred nas po mnogim stvarima, mi smo uspjeli da na kraju dođemo do finalnog turnira. Čestitam igračima i mojim najbližim saradnicima - istakao je trener Budućnosti.

Opterećeni važnošću utakmice i nikada punijim tribinama ove sezone, ne računajući meč sa Partizanom, igrači Budućnosti su početak odigrali u grču. To je Nimburk iskoristio i poveo 6:2 u 2. minutu, a kada je fenomenalni Marko Simonović vezao dvije trojke za 14:9, bio je to znak da se “plavi” bude.

Uspjeli su gosti da preokrenu na 17:20, ali je to bilo sve što su uradili. Kako je vrijeme odmicalo Budućnost je hvatala ritam i u drugoj četvrtini imala prednost od sedam od 12 poena (46:34). U 22. minutu Budućnost je stigla do najveće prednosti na meču 55:38, nakon treće trojke Simonovića, i već tada je pitanje pobjednika definitivno riješeno.

Čester Simons, postigao 12 poena u trećoj četvrtini, i Dionte Kristmas održavali su svoj tim koliko, toliko u igri u drugom dijelu. Uspjeli su gosti u 31. minutu da smanje na minus 10 (73:63), ali su Vladimir Mihailović i Gintaras Kadžiulis trojkama odveli Budućnosti na 81:65 (34. minut) i nakon toga uslijedila je rutinska završnica.

Posljednji minut publika je dočekala na nogama, a onda uz pjesmu i ovacije ispratila svoje ljubimce u svlačionicu.

- Čestitam svojim saigračima i stručnom štabu na fenomenalnom uspjehu, velikom za crnogorsku košarku. Oni su došli rasterećeni, utakmica im sa rezultatske strane nije ništa značila. Imali smo mali pritisak da idemo na fajnl-for, ali smo kontrolisali utakmicu svih 40 minuta, imali 10-12 poena prednosti. Zahvalio bih se publici na sjajnoj podršci - istakao je Vladimir Dragičević, kapiten Budućnosti.

Strateg Nimburka Ronen Ginzburg je čestitao Podgoričanima na plasmanu među četiri najbolja tima.

- Zasluženo je Budućnost dobila i plasirala se na fajnl-for, iako smo im mi pružili pomoć protekle nedelje. Drago mi je zbog njihovog uspjeha, dobro je to za ekipu, grad, državu. Bilo je teško igrati utakmice svako tri, četiri dana, ali oni su više željeli pobjedu i zaslužili su je - objasnio je Ginzburg.

Fajnl-for se igra od 19. do 21. aprila u Ljubljani, a “plavi” će u polufinalu igrati protiv Partizana, dok će drugi par biti Olimpija - Krka.

STATISTIKA (UVEĆAJTE)

Galerija

Bonus video: