Jedinstvo odbranilo trofej

Nataša Popović, koja je izabrana za najbolju igračicu finalnog turnira, i Sanja Knažević su bile nerješive enigme za igračice Budućnost Podgorice
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2011. 21:32h

Jedinstvo je opravdalo ulogu favorita i treći put uzastopno osvojilo trofej namijenjen osvajaču nacionalnog kupa. U prvom poluvremenu mladi sastav Igora Đaletića je koliko, toliko parirao Bjelopoljkama, a u nastavku je do izražaja došao kvalitet i veće iskustvo šampiona.

Nataša Popović, koja je izabrana za najbolju igračicu finalnog turnira, i Sanja Knažević su bile nerješive enigme za igračice Budućnost Podgorice, dok je solidnu rolu imala Jasmina Bigović. Kod Podgoričanki Marija Vujadinović i Aleksandra Dobrović su bile najbolje.

- Ovaj rezultat je očekivan. Čestitam svojim saigračicama na prvom osvojenom peharu u ovoj sezoni, ali i Podgoričankama na borbenosti koju su prikazale u finalu, naročito u prvom poluvremenu. Ušle smo u finalni turnir kao favoritkinje, što smo ovdje u Tivtu opravdale i zasluženo osvojile pehar - istakla je Nataša Popović.

Pobjednički pehar košarkašicama Jedinstva uručio je Igor Popović, komesar za ženska takmičenja Košarkaškog saveza Crne Gore.

Jedinstvo - Budućnost Podgorica 75:50 (17:12, 20:14, 21:13, 17:11)

Tivat - Dvorana „Župa“. Gledalaca: 100. Sudije: Šutulović, Radinović (Podgorica), Vujičić (Herceg Novi).

Jedinstvo: Knežević 23, Bigović 12, Burdžović, Popović 25, Zlajić, Garčević 4, Đorđević, Hadžović 3, Janković 6, Raković 2.

Budućnost Podgorica: Grnović 2, Perunović 4, Raičković, Vujadinović 18, Mugoša, Šofranac, Bajić, Dobrović 18, Katnić 2, Milošev 6, Franović, Lončarević.

Bonus video: