Dan D je stigao - Budućnost za finale

Košarkaši Aleksandra Džikića u majstorici polufinala plej-ofa ABA lige od 19 časova dočekuju Cedevitu
67 pregleda 1 komentar(a)
budućnost cedevita, Foto: Filip Roganović
budućnost cedevita, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.04.2018. 11:01h

Prvi april je Dan šale, ili lažova, kako ko voli, ali nikome večeras u „Morači” neće biti do šale. Za košarkaše Budućnost Volija i Cedevite ovo je Dan D - igra se majstorica polufinala ABA lige, najvažniji meč u sezoni i za jedne i za druge.

Podgoričani su peti put u polufinalu, a do sada su propustili čak sedam prilika kada ih je pobjeda dijelila od toliko sanjanog finala, od čega četiri baš protiv večerašnjeg rivala. Zagrepčani, pak, žele peto finale i šansu da napadnu prvu titulu, koja ne bi bila senzacija, jer Crvena zvezda djeluje ranjivije nego ikada... Pobjednik će na miru čekati sjutrašnji duel Beograđana i Mornara, i nadati se novom čudu Barana, a poraženi će tugovati zbog najsurovije prvoaprilske šale.

„Morača” je rasprodata od petka, navijači će nositi tim Aleksandra Džikića, ali je jasno da će se protiv probuđenih vedeta Jura Zdovca svaka greška skupo platiti.

- Čeka nas najvažnija utakmica do sada. Imali smo šansu u Zagrebu da se plasiramo u finale, nismo je iskoristili. Nismo bili na najvećem nivou. Nismo, ipak, pali psihički. To nam je samo motiv da sada pokažemo da smo prava ekipa. Pravi igrači i tim se pokazuju na najvažnijim utakmicama. Spremni smo, imamo samopouzdanja i svi igrači sa nestrpljenjem očekuju utakmicu. Znamo da će biti puna „Morača”, znamo da ćemo imati podršku kakvu nismo imali ove sezone - istakao je bek Petar Popović.

Podgoričani su ove sezone najviše igrali sa Cedevitom, čak sedam puta. Vode 4:3 u pobjedama i žele da zadrže prednost, a zbog činjenice da se ekipe tako dobro poznaju, prostor za taktička iznenađenja praktično ne postoji.

- Nije potrebno mnogo pričati o Cedeviti. Zagrepčani su dobra ekipa, ali i mi smo dobri. Spremamo se za njih, nadam se dobroj utakmici. Idemo na pobjedu pred našim navijačima i vjerujem da neće izostati - dodaje Popović.

Mladi Cetinjanin je svjestan da su „plavi” podbacili u Domu sportova i zna šta moraju da isprave.

- Agresivnost rivala u drugoj utakmici je bila ključ. U drugoj četvrtini kada su pravili seriju, nismo adekvatno odgovorili. Bukvalno kao da smo stali da igramo. Ne osvrćemo se na to, trebalo bi da izvučemo pouke iz tog meča. Na njihovu agresivnost moramo da odgovorimo još agresivnije. Igramo na domaćem terenu, imaćemo podršku publike. Ne smije da nam se desi pad kao u Zagrebu, moramo svih 40 minuta da budemo na visokom nivou i u odbrani i u napadu - zaključio je Popović.

Meč u „Morači” počinje u 19 časova.

Popović: Pritisak? Neće nas to sputati

Petar Popović priznaje da je ekipa uzbuđena pred najvažniji meč u ovom sastavu, ali je ubijeđen da se to neće loše odraziti na igrače.

- Ne možemo da kažemo da je kao da igramo bilo koju utakmicu u sezoni. Naravno da osjećamo pritisak, ali nikakav negativan, nešto što bi nas sputavalo da damo sve od sebe. Mislim da će nam puna „Morača” predstavljati vjetar u leđa. Nema razloga za negativan pritisak. Treniramo dobro cijelu sezonu, spremni smo. Igrali smo puno važnih utakmica do sada koje su nam bile ključne za prolaz ili ne i daćemo i sada sve od sebe - jasan je mladi bek.

Bonus video: