Nimburk dobio Zagreb, Budućnost opet u igri za fajnl-for

Sada je sve u rukama "plavih", koji treba sjutra da savladaju Cibonu, a potom u utorak Nimburk i da izbore plasman među četiri najbolja tima
83 pregleda 0 komentar(a)
Pavel Slezak, Foto: NLB LIGA
Pavel Slezak, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 11.03.2011. 19:05h

Navijači Budućnosti slave Nimburk! Češki šampion je, u meču koji mu sa rezultatske strane nije ništa značio, savladao Zagreb 83:74 (27:18, 15:28, 11:12, 30:16) i otvorio put Podgoričanima da se plasiraju na fajnl-for.

Sada je sve u rukama "plavih", koji treba sjutra da savladaju Cibonu, a potom u utorak Nimburk i da izbore plasman među četiri najbolja tima. A prije samo pet dana, nakon poraza od Zagreba izgledalo je da su izabranici Dejana Radonjića miljama daleko od vize za Ljubljanu. Sada su dobili novu šansu i ostaje nada da je neće prokockati.

Duel između Nimburka i Zagreba nije donio lijepu košarku. Domaćin je šuterski bolje otvorio meč i nakon prve dionice imao devet poena prednosti. Kako je vrijeme odmicalo Zagreb je hvataoa pravi ritam i do odlaska na odmor preokrenuo rezultat (42:46).

Treću četvrtinu obilježili su promašaji sa obje strane, ali je to više odgovaralo gostima koji su održavali prednost i u odlučujuću dionicu ušli su sa pet poena viška (53:58).

Kada je Damir Rančić u 32. minutu završio kontru za vođstvo Zagrepčana 62:53, činilo se da je ekipa Mladena Erjaveca na putu ka slavlju. Međutim, nakon minuta odmora Ronena Ginzburga, Nimburk je zaigrao kao u transu.

Za četiri minuta Česi su napravili seriju 17:2 i u 36. minutu poveli 70:64, nakon čega Zagreb nije imao snage za preokret. Nimburk je u posljednjoj četvrtini pogodio šest od osam trojki i tu leži ključ trijumfa.

Pavel Slezak je za Nimburk ubacio 23 poena (trojke 8-5), Afik Nisim je dodao 16, a Čester Simons 13. Luka Žorić je sa 16 koševa bio najbolji u poraženom timu.

Bonus video: