Ulcinj dočekuje OKK Beograd, Mornar u Rumuniji

Ulcinj pobjeda protiv "klofnera" i poraz Zrinjskog od Levskog u Mostaru vodi u baraž za finalni turnir
61 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Milatović, Foto: ARHIVA VIJESTI
Nikola Milatović, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 28.02.2011. 18:30h

U Ulcinju je nastavljena trenerska vrteška. Prije nedjelju dana uslijedio je razlaz sa Vladimirom Taušanom i na njegovo mjesto je postavljen dotadašnji pomoćnik Marko Miranović. Međutim, vodio je tim samo protiv Danilovgrada i Brod Svjetlosti u Balkanskoj ligi, da bi došlo do nove promjene na klupi. Od vikenda Ulcinj predvodi Nikola Milatović, doskorašnji strateg Danilovgrada.

U sjenci tih dešavanja, ekipa iz najjužnijeg crnogorskog grada dočekuje duel sa OKK Beograd (sjutra od 18 sati), kojim se spušta zavjesa na ligaški dio takmičenja. Novi kormilar Ulcinjana je optimista povodom konačnog ishoda.

- Odradio sam svega dva treninga sa ekipom, a očekuje nas težak meč protiv nezgodne ekipe OKK Beograd. Sa dosta optimizma očekujem ovaj duel i da nije sitnih povreda koje nas prate sa Nikolom Jeftićem (leđa) i Danilom Šibalićem (koljeno), bio bih još veći optimista. Međutim, očekujem da obojica budu spremni, a izuzetno sam zadovoljan sastavom koji imam na raspolaganju i nadam se pobjedi. U slučaju našeg trijumfa, a poraza Levskog u Mostaru igrali bismo baraž za plasman na završni turnir, najvjerovatnije protiv Mornara. Jasno je da ne zavisimo samo od nas, ali mi ćemo pokušati svoj posao da uradimo maksimalno i da slavimo - istakao je Milatović.

Košarkaši Mornara žele da u posljednjem kolu ligaškog dijela nadmetanja ostvare trijumf i na taj način zadrže teoretske šanse da se sa prve pozicije u grupi B plasiraju na završni turnir. Gostovanje Muresu (sjutra od 17 sati), Barani dočekuju u dobroj atmosferi nakon dva uzastopna trijumfa u ovom takmičenju, mada su svjesni da ih ne očekuje lak posao u Rumuniji...

- U dobroj smo formi i sa velikim nestrpljenjem očekujemo meč. Možda je nerealno očekivati da će Feni biti poražen u meču sa Balkanom, ali je najvažnije da mi ostvarimo trijumf. Dobro smo skenirali rivala već nakon prvog meča i nema sumnje da ćemo spremno dočekati ovaj susret. Mogu da računam na kompletan igrački kadar, nekoliko igrača je odmaralo u prethodnom prvenstvenom duelu i vjerujem da ćemo se kući vratiti sa novim bodovima na našem kontu - istakao je Đorđije Pavićević, trener Mornara.

Bonus video: