Kazlauskas na klupi CSKA

Na sastanku Savjeta kluba analizirali smo stanje u klubu, tri i po mjeseca prije kraja sezone i odlučili smo da promijenimo trenera
0 komentar(a)
Jonas Kazlauskas, Foto: REUTERS
Jonas Kazlauskas, Foto: REUTERS
Ažurirano: 28.02.2011. 13:30h

Litvanac Jonas Kazlauskas imenovan je za novog trenera CSKA Moskve! „Armejce“ je ljetos preuzeo bivši selektor Crne Gore i trener Partizana Duško Vujošević, ali je zbog slabih rezultata došlo do prekida saradnje.

Umjesto Vujoševića tim je prezeo dotadašnji pomoćnik Dmitri Šakulin, za koga su ruski mediji tvrdili da će biti na mjestu šefa stručnog štaba do kraja sezone. Međutim, sa Andrejom Vatutinom, prvim čovjekom kluba, nikada nisi siguran. Odlučio je da Šakulina zamijenili bivši selektor Grčke, sa kojim je potpisan ugovor do do 2013. godine.

Kazlauskas je u karijeri vodio dva najbolja litvanska kluba - Litvos ritas i Žalgiris, kao i grčki Olimpijakos. Bio je selektor Litvanije, Kine i Grčke, a u karijeri je osvojio šest titula prvaka Litvanije, Evroligu i Kup "Rajmonda Saporte" sa Žalgirisom, olimpijsku bronzu sa Litvanijom.

- Na sastanku Savjeta kluba analizirali smo stanje u klubu, tri i po mjeseca prije kraja sezone i odlučili smo da promijenimo trenera i da mu damo dovoljno vremena da napravi ekipu koja će naredne sezone vratiti CSKA na stare staze. Izbor je pao na Jonasa Kazlauskasa, iskusnog trenera koji zna da napravi ravnotežu u igri, ali je poznat i kao dobar u radu sa mladim igračima. On ima sposobnost u razvojnim programima, što je pokazao radeći u Kini. Ozbiljna činjenica je da Jonas tečno govori ruski i engleski jezik. Zahvalni smo Dmitriju Šakulin, koji je dobro radio u ovom prelaznom periodu, a u narednih nekoliko dana biće poznat tačan sastav stručnog štaba - rekao je Vatutin za klupski sajt.

Bonus video: