Bostonovih crnih šest minuta, Deng srušio Majami

Boston je, naime, trojkom Pola Pirsa poveo 75:73, šest minuta i pet sekundi prije kraja meča, ali je Denver, sa petoricom novih igrača u ekipi, do kraja meča “zaključao” svoj koš...
0 komentar(a)
Luol Deng, Foto: BETA AP
Luol Deng, Foto: BETA AP
Ažurirano: 25.02.2011. 08:36h

Dvije vodeće ekipe Istočne konferencije poražene su u jedina dva meča NBA lige odigrana u noći između četvrtka i petka. Boston je pao u Denveru, gdje su Nagetsi slavili sa ubjedljivih 89:75, zahvaljujući sjajnoj seriji od 16:0 u finišu meča.

Boston je, naime, trojkom Pola Pirsa poveo 75:73, šest minuta i pet sekundi prije kraja meča, ali je Denver, sa petoricom novih igrača u ekipi (i bez do juče najboljih igrača Karmela Entonija i Šonsija Bilapsa koji su u trejdu sa Njujorkom završili u redovima Niksa) do kraja meča “zaključao” svoj koš i odličnom serijom stigao do zaslužene pobjede, druge uzastopne nakon trejda sa Njujorkom.

"Napor je u odbrani, i sve zavisi koliko se jako igra. Šutevi dolaze i prolaze, odbrana je ta koja ostaje. Važno je pružiti maksimum dan za danom. Mi smo to danas uradili, i trudićemo se da tako i nastavimo", kazao je Kenion Martin, najbolji pojedinac Denvera sa 18 poena i 10 skokova, iako je igrao bolestan (grip), zbog čega je propustio čitavu drugu četvrtinu da bi dobio infuziju.

Pored Martina, dabl-dabl učinak je imao i Nene Hilario (12 poena, 10 skokova), a istakao se i novajlija Vilson Čendler sa 16 poena. U ekipi Bostona bolji od ostalih bio je Kevin Garnet sa 14 poena i 13 uhvaćenih lopti, ali je najefikasniji bio Kris Pol sa 17 poena.

Interesantno, Denver je u prvom poluvremenu upisao najmanji broj poena ove sezone (37) u prve dvije četvrtine, dok je Boston na poluvremenu imao poen manje, što je za poen više od negativnog rekorda sezone kada je prvo poluvrijeme u pitanju.

U derbiju Istočne konferencije Čikago je na svom parketu porazio Majami 93:89, i nanio Hitu tek drugi poraz u posljednjih 13 mečeva. Presudna je bila trojka Luola Denga 16 sekundi prije kraja za 92:89, kome je odlično asistirao Derik Rouz. Deng je, naime, neočekivano imao otvoren šut, pošto je Dvejn Vejd, koji ga je čuvao, krenuo da pomogne Lebronu Džejmsu da zatvori Rouza, koji je to iskoristio i pravovremeno uposlio usamljenog Denga, koji takvu priliku nije propustio. Lebron Džejms je u sljedećem napadu pokušao težak šut za tri poena, i pogodio je samo tablu, a onda je fauliran Kajl Korver, koji je pogodio drugo od dva slobodna bacanja, 9,4 sekunde prije kraja, za konačnih 93:89…

Rouz je meč završio sa 26 poena (šut iz igre 7-8), Deng je dodao dabl-dabl učinak od 20 poena i 10 skokova. Za Majami je Lebron Džejms ubacio 29 poena, uz deset skokova, Vejd je dodao 34 koša i osam uhvaćenih lopti. Ipak, nedostajali su poeni Krisa Boša (7), koji je imao nevjerovatno katastrofalan učinak u napadu, sa 17 promašenih šuteva iz 18 pokušaja.

Rezultati: Čikago – Majami 93:89 (Rouz 26p, Deng 20p, 10sk – Vejd 34 p, Džejms 29p, 10sk), Denver – Boston 89:75 (Martin 18p, 10s, Hilario 12p, 10sk - Garnet 14p, 13sk)

Bonus video: