Deron Vilijams u Nju Džersiju

Zanimljivo, Prohorov je šest mjeseci jurio Karmela Entonija, tri puta je bio nadomak dogovora sa Denverom, ali je na kraju odustao. Sa Vilijamsom i Jutom je sve završeno za manje od 24 časa
0 komentar(a)
Deron Vilijams, Foto: Reuters
Deron Vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.02.2011. 19:29h

Prebogati ruski tajkun Mihail Prohorov se dugo nadao da će dovesti Karmela Entonija, a na kraju je u Nju Džersi doveo drugu zvijezdu sa Zapada - u trejdu sa Jutom, novi plejmejker “mrežica” postao je Deron Vilijams.

Gazda Netsa je pristao da u zamjenu za sjajnog organizatora igre u Solt Lejk Siti pošalje Derika Fejvorsa, Devina Herisa, dva pika iz prve runde drafta i tri miliona dolara. Blizu Nju Džersija su i krilo Brendan Rajt i holandski centar srpskih korijena Den Gadžurić, a oni će u odvojenom trejdu stići iz Golden Stejta, koji će dobiti Troja Marfija.

Zanimljivo, Prohorov je šest mjeseci jurio Entonija, tri puta je bio nadomak dogovora sa Denverom, ali je na kraju odustao. Sa Vilijamsom i Jutom je sve završeno za manje od 24 časa.

Omaleni plejmejker je, doduše, odavno počeo tihi protest, jer je bio nezadovoljan činjenicom da “džezeri” ne napreduju i svi u klubu su bili ubijeđeni da bi otišao sljedeće godine kao slobodan agent. Njegovo loše ponašanje je bio jedan od razloga zbog kog je legendarni Džeri Sloun odlučio da ode sa mjesta trenera.

Zanimljivo, odluka je objavljena nekoliko sati prije nego što je Njujork predstavio Karmela Entonija.

Bonus video: