Zdovc otpustio Perija

Tridesetogodišnji košarkaš rođen u Čikagu ljetos je došao iz ukrajinskog Donjecka kao veliko pojačanje, ali nije uspio da se izbori za minutažu
0 komentar(a)
Markiz Peri, Foto: NLB LIGA
Markiz Peri, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 22.02.2011. 16:22h

Olimpija, naredni protivnik Budućnosti u NLB lige, u nastavku sezone imaće jednog igrača manje u svom sastavu. Naime, bivši slovenački selektor i trener Ljubljančana Juri Zdovc odlučio je da se zahvali na saradnji Amerikancu Markizu Periju (30 godina, 185 centimetara).

Tridesetogodišnji košarkaš rođen u Čikagu ljetos je došao iz ukrajinskog Donjecka kao veliko pojačanje, ali nije uspio da se izbori za minutažu pored iskusnog Vlada Ilijevskog i šef struke Olimpije odlučio je da mu se zahvali na saradnji. Još jedan od razloga odlaska Perija je i potpis ugovora Sama Udriha, koji je prije nedelju dana stigao iz Paniliniosa.

Peri je odigrao 17 mečeva u NLB ligi za najbolji slovenački tim i ostvario prosječan učinak od 4,8 poena, 1,3 skoka, 1,9 asistenciju, 0,5 ukradenih i 1,3 izgubljene lopte.

Evropsku karijeru počeo je 2004. godine u Olimpijakosu, a igrao je još za italijanski Kapo D'Orlando, turski Banvit, ruske timove Samaru i Trijumf, kao i Donjeck.

Karijeru je počeo na Univerzitetu Sent Luis, a u posljednjoj koledž sezoni imao je prosjek od 16,8 poena, 4,6 skokova, 3,3 asistencije i ukradenu loptu za 31 meč koliko je odigrao.

Bonus video: