Todorović u prvom timu

Kada nije u seniorskom sastavu, Todorović igra za drugi tim Badalonaca, a u pitanju je ekipa Prat Huventud
113 pregleda 0 komentar(a)
Marko Todorović, Foto: PRIVATNA ARHIVA
Marko Todorović, Foto: PRIVATNA ARHIVA
Ažurirano: 21.02.2011. 18:34h

Osamnaestogodišnji Podgoričanin Marko Todorović (206 centimetara) juče je bio prvi put u najboljem sastavu Huventuda na nekom od mečeva ACB košarkaške lige. Istini za volju, nije dobio šansu da igra, ali i sama činjenica da je bio u najboljem sastavu tima iz Badalone najbolje dokazuje da bivši selektor Španije Pepu Hernandez na njega ozbiljno računa.

Huventud je, inače, poražen od Manrese 99:67 (23:16, 24:18, 21:15, 31:18), ali zauzima deveto mjesto na tabeli od 18 klubova. Kada nije u seniorskom sastavu, Todorović igra za drugi tim Badalonaca, a u pitanju je ekipa Prat Huventud. Do sada je odigrao 15 mečeva i ima prosječan učinak od 11,2 poena (prvi strijelac tima), 6,7 skokova, 0,3 asistencije, 0,9 ukradene lopte i 1,3 blokade po meču.

Todorović je ponikao u redovima podgoričke škole košarke Džoker, koju sa velikim uspjehom vodi Jadran Vujačić. U Španiju je otišao prije dvije i po godine i juče konačno dobio priliku da bude u najboljem timu Huventuda, koji je 1994. godine bio prvak Evrope sa Željkom Obradovićem na klupi.

Novi selektor mlade reprezentacije Crne Gore Mihailo Pavićević računa na usluge Todorovića za Evropsko prvenstvo koje će se ovog ljeta održati u Bilbaou, gdje bi trebalo da bude jedan od ključnih igrača “crvenih”.

Bonus video: