Petrović naslijedio Đokića

Došlo je do razmimoilaženja u stavovima, neke stvari ne gledamo istim očima. U ovom trenutku odlučili smo da ekipu povjerimo još jednom iskusnom stručnjaku kao što je Aco Petrović
0 komentar(a)
Aco Petrović, Foto: NLB LIGA
Aco Petrović, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 21.02.2011. 12:20h

Boško Đokić nije više trener FMP-a! Iskusni trener i uprava kluba iz beogradskog predgrađa dogovorili su sporazumni raskid ugovora, a kao razlog je navedeno je razmimoilažanje u stavovima. Pod vođstvom Đokića, FMP je ubjedljivo vodio u šampionatu Srbije sa samo jednim porazom, a nedavno je igrao finale Kupa „Radivoja Koraća“ i malo je nedostajalo da iznenade Partizan i domognu se prestižnog tropfeja. Na putu ka finalu "panteri" su eliminisali Hemofarm i Crvenu zvezdu, timove koji igraju NLB ligu.

Čelnici FMP-a ekspresno su reagovali i za novog šefa stručnog štaba imenovali Aca Petrovića, doskorašnjeg stratega Žalgirisa, sa kojim je potpisan jednoipogodišnji ugovor. Petrović je već predvodio klub iz Železnika, u periodima između 1998. i 2003. godine.

- Došlo je do razmimoilaženja u stavovima, neke stvari ne gledamo istim očima. Zahvalni smo Bošku Đokiću, jer je od ljetos uradio veliku stvar za klub. Ipak, u ovom trenutku odlučili smo da ekipu povjerimo još jednom iskusnom stručnjaku kao što je Aco Petrović - rekao je direktor FMP-a Davor Ristović.

Petrović je 2002. godine bio pomoćnik selektoru Svetislavu Pešiću u selekciju Jugoslavije, a od 2008. Dušanu Ivkoviću u reprezentaciji Srbije. Pored FMP-a i Žalgirisa, vodio je Hemofarm, Lokomotivu Rostov, Uniks i Crvenu zvezdu.

Bonus video: