Zadar se odrekao Mejsona

Odlučili smo da definitivno raščistimo sa njim. Što se nas tiče, to je gotova priča
0 komentar(a)
Čester Mejson, Foto: NLB LIGA
Čester Mejson, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 20.02.2011. 17:52h

Košarkaši Zadra su protiv Budućnosti izgubili jednu od ključnih utakmica u borbi za opstanak u NLB ligi, ali su ostali i bez Amerikanca Čestera Mejsona, kome klub duguje novac.

- Igračima smo rekli da će klub svoje obaveze prema njima izmiriti. Pored toga smo ih podsjetili na činjenicu da oni ugovorom imaju zagarantovanu isplatu svojih primanja, jer njih štiti Hrvatski košarkaški savez i FIBA. Prema tome, Mejson se nije primjereno ponašao, nije dolazio ni na treninge. Da se Mejson i pojavio na utakmici protiv Budućnosti, ne bi igrao jer smo se dogovorili tako, ne može on unositi nemir u svlačionicu. Odlučili smo da definitivno raščistimo sa njim. Što se nas tiče, to je gotova priča - istakao je generalni menadžer kluba Nebojša Beljić.

Nekadašnji igrač Širokog i prošlogodišnji MVP NLB lige došao je u Zadar početkom januara iz letonskog Ventspilsa. U dresu Zadrana odigrao je sedam mečeva i ostvario prosječan učinak od 8,9 poena, 6,4 skoka, 1,4 asistencije, 1,14 ukradenih i 2,9 izgubljenih lopti.

Bonus video: