Pobjeda Rukija na startu Ol-star vikenda u Los Anđelesu

Najzaslužniji za pobjedu “početnika” bili su bivši saigrači sa univerziteta Kentaki, a danas članovi Vašingtona, odnosno Sakramenta Džon Vol i Demarkus Kazins.
0 komentar(a)
Demarkus Kuzins, Foto: Reuters
Demarkus Kuzins, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.02.2011. 09:07h

Tradicionalnim duelom rukija (igrača koji igraju prvu sezonu) i sofomora, godinu dana starijih kolega, u Los Anđelesu je počeo Ol-star vikend NBA lige. U “Stejpls centru” su pobijedili “rukiji” sa 148:140. To je druga uzastopna pobjeda rukija, nakon što su prošle godine prekinuli seriju od sedam uzastopnih trijumfa sofomora.

Najzaslužniji za pobjedu “početnika” bili su bivši saigrači sa univerziteta Kentaki, a danas članovi Vašingtona, odnosno Sakramenta Džon Vol i Demarkus Kazins. Vol je bio manje efikasan, sa 12 poena, ali je zbog čak 22 asistencije izabran je za MVP meča. Vol je, tako, srušio rekord u broju asistencija koji je Kris Pol držao od 2007. godine sa 17 asistencija. Kuzins je meč završio sa 33 poena (šut 15/24 iz igre), i tako izjednačio četvrti najbolji učinak u istoriji “rukija”, onaj Lebrona Džejmsa iz 2004. godine, a dodao je i 14 skokova.

- Mnogima od nas koji smo dobro igrali danas pomoći će na planu samopozdanja za drugu polovonu sezone u ligi – kazao je Vol.

Za rukije je igrao i prošlogodišnji prvi pik lige Blejk Grifin, ali samo 14 minuta (postigao 14 poena i imao tri skoka) s obzirom da će igrati za Zapad na nedjeljnom Ol-star meču Istoka i Zapada. Grifin je, međutim, izmamio najveće uzdahe, jer je njegov svaki dodir s loptom praćen ovacijama, a krilni centar LA Klipersa se bio autor i najatraktivnijeg poteza večeri, kada je sjajno zakucao nakon lijepog dodavanja Vola od parketa.

U ekipi sofomora sedam igrača je imao deset i više poena, a najefikasniji je bio Džejms Harden sa 30 poena, dok je Dehuan Bler dodao 28 poena i 15 skokova.

Drugog dana Ol-star vikenda na programu su takmičenje u zakucavanju i šutiranju za tri poena, a program se završava u noći između nedjelje i ponedjeljka glavnim “šlagerom” kompletnog programa, duelom Istoka i Zapada.

Bonus video: