Budućnost protiv Zadra: Ulog veliki za oba tima

Sigurno da po kvalitetu zaslužuju mnogo bolji položaj na tabeli nego što se trenutno nalaze. Mi sa druge strane, brinemo o problemima koje imamo - ističe trener Podgoričana
0 komentar(a)
Gintaras Kadžiulis, Foto: Savo Prelević
Gintaras Kadžiulis, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.02.2011. 19:00h

Košarkaši Budućnosti nisu mogli u gorem trenutku gostovati u Zadru. Za Dalmatince je ova utakmica ključna u borbi za opstanak, jer u slučaju poraza gotovo sigurno će okončati na posljednjem mjestu na tabeli, a samim tim izgubiće mogućnost da naredne sezone igraju u regionalnoj ligi. Uz sve to na strani domaćina je i tradicija. U Zadru su se sastajali sedam puta, a naš šampion ima svega jedan trijumf ostvaren u sezoni 2003/04. Meč je značajan i za Podgoričane, jer bi u slučaju trijumfa napravili veliki korak ka fajnl-foru, pa je jasno je ulog veliki.

- Sigurno da nas čeka izuzetno težak zadatak, jer se u Zadru već danima pričao o meču sa nama kao najvažnijem, istorijskom. Radi se o ekipi koja je u sasvim drugom statusu nego kada smo igrali u prvom dijelu sezone. Imaju nekoliko novih igrača, a novi je i trener. Sigurno da po kvalitetu zaslužuju mnogo bolji položaj na tabeli nego što se trenutno nalaze. Mi sa druge strane, brinemo o problemima koje imamo. Očigledno da nas povrede prate konstantno ove sezone i ne mogu da nas mimoiđu. Nekoliko igrača ima zdravstvenih problema i pitanje je u kom sastavu ćemo izaći na teren. Međutim, ko god zaigra daće sve od sebe da napravmo dobar rezultat - objašnjava Dejan Radonjić, trener Budućnosti.

Nastup Nikole Otaševića u “Višnjiku” je pod velikim znakom pitanja, dok je nešto bolja situacija sa Vladimirom Dragičevićem i Gintarasom Kadžiulisom.

- Otašević ima problema sa nogom i do početka meča neće biti poznato da li će biti u stanju da igra. Dragičevića su mučila leđa, a Kadžiulis i dalje ima problema sa okom. Nadam se da će njih dvojica biti spremni za duel, dok bi neigranje Otaševića bio veliki hendikep za nas, jer nakon povrede Alekseja Nešovića nemamo klasičnog plejmejkera. To bi nam stvorilo još veće probleme protiv tima koji ima sjajnu spoljnu liniju.

Najveći adut Zadra je bekovka linija u kojoj su Jakov Vladović, Marko Car, Pavle Marčinković, Branimir Longin i Čester Mejson. Od njihovog učinka, odnosno od odbrane “plavih” zavisi konačan ishod.

- Zadar je u međuvremenu doveo još jednog plejmejkera, u pitanju je Devon Dauni. Osim njega tu je još nekoliko sjajnih igrača, radi o o fantastičnim šuterima, po čemu je Zadar oduvijek bio poznat. Iz tog razloga, moraćemo biti maksimalno angažovani u fazi odbrane, da spriječimo njihove spoljne igrače da šutiraju iz čistih situacija. Ako u tome uspijemo, imaćemo veće šanse da dođemo do pobjede - zaključio je Radonjić.

Bonus video: