Sajlas oduševio Džordana, produžio ugovor sa Šarlotom

Pol Sajlas krajem 2010. preuzeo Šarlot samo kao prelazno rješenje, ali je brzo ubijedio Majkla Džordana da mu ponudi ugovor
0 komentar(a)
Sajlas, Foto: REUTERS
Sajlas, Foto: REUTERS
Ažurirano: 16.02.2011. 12:21h

Leri Braun je krajem 2010. godine napustio Šarlot i malo ko je tada mogao da nasluti da će taj potez da označi buđenje Bobketsa. "Crne mačke" je tada preuzeo iskusni Pol Sajlas i bio samo prelazno rješenje, ali je Šarlot sa njim zaigrao kao preporođen - pobijedio je 15 mečeva (istina, izgubio 12), ali je sada blizu osmog mjesta na Istoku koje vodi u doigravanje.

Naime, Šarlot je deveti, a trenutno je bolje plasirana Indijana, pa je vlasnik Šarlota Majkl Džordan riješio da ponudi Sajlasu ugovor na još godinu. Džordan je prelomio nakon što je njegov tim pobijedio Boston i ponizio LA Lejkerse.

"Sajlasov Šarlot je mnogo agresivniji, napadački potencijal je odjednom iskazan u velikoh mjeri. Dao je prostora i Di Džej Ogustinu, pa ova sezone ne izgleda kao izgubljena. Naprotiv!, napisao je poznati kolumnista Edrijan Vojnarovski za "sports.yahoo".

Sajlas u karijeri ima učinak od 355 pobjeda i 400 poraza, a pored Šarlota je vodio i LA Kliperse, Nju Orleans i Klivlend.

Bonus video: