Martinović: Imamo tim za Evropu

Nemamo nikakav imperativ, ali imamo kvalitet da se borimo za plasman na Evroscenu - kaže 21-godišnji Lazar Martinović, pojačanje Mladosti iz Mogrena
125 pregleda 0 komentar(a)
Martin, Foto: Veselin BELOJEVIĆ
Martin, Foto: Veselin BELOJEVIĆ
Ažurirano: 15.02.2011. 13:24h

Ekipa Mladosti će, sudeći prema imenima fudbalera koji su ove zime stigli na Stari aerodrom, brzo nadoknaditi odlaske glavnih napadača Milana Đurišića i Ermina Seratlića, koji su pronašli inostrane angažmane.

Tim Miodraga Vukotića je jači za povratnika Mijuškovića, nekadašnje napadače Budućnosti Radislava Sekulića, Mirzu Ljumića i Luku Merdovića, doskorašnjeg vezistu Mogrena Lazara Martinovića, te univerzalca Petrovca Marka Raičevića.

Jedan od novajlija, Lazar Martinović, najavljuje borbu za izalazak na evroscenu.

- Mislim da, prema svemu što se dešavalo u prelaznom roku, imamo tim za Evropu. Da li ćemo uspjeti, ne možemo da obećamo, ali je sigurno da ćemo se boriti. Četvrti na tabeli ima tri boda više od nas, a trećeplasirani samo šest. Nemamo nikakav imperativ, ali razmišljamo o plasmanu u gornji dio tabele. Definitivno je da imamo kvalitet za to - kaže Martinović.

Martinović ima samo 21 godinu, a već tri sezone nastupa u Prvoj ligi. Ovo je njegov povratak u Mladost, pošto je nakon odlaska sa Cvijetinog brijega, 2009. godine, nosio dresove Grblja i Mogrena.

- U Mogrenu nisam mogao da dobijem pravu minutažu, a u godinama sam kada moram da igram. Nisam želio da sjedim na klupi, zato sam došao u Mladost, pravu sredinu sa afirmaciju i napredak, klub koji zadovoljava sve ambicije.

I Martinović, poput većine fudbalera, vjeruje da će mu angažman u Mladosti biti odskočna daska u daljoj karijeri.

- Vjerujem, ali još ne razmišljam o tome. Prvo moram da se dokažem u Mladosti.

Prvenstvo se nastavlja 26. februara, a Mladsot već u prvom kolu ima šansu da pobjedom nad Dečićem preskoči rivala i preuzme petu poziciju na tabeli.

Bonus video: