Bilo je lijepo raditi sa njim

Zadovoljstvo mi je bilo što smo tri godine zajedno sarađivali u reprezentaciji Crne Gore, gdje smo postizali odlične rezultate i izborili plasman na EP - istakao je Dejan Radonjić
0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: S.PRELEVIĆ
Dejan Radonjić, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 14.02.2011. 23:11h

Odluka Predraga Drobnjaka da završi više nego uspješnu karijeru, iznenadila je poklonike košarke ne samo u Crnoj Gori, već i šire. Očekivalo se da će iskusni krilni centar ovu sezonu odraditi u Iraklisu i biti u sastavu “crveni” na predstojećem Evropskom prvenstvu u Litvaniji (31. avgust - 18. septembar). Međutim, odlučio je da stavi tačku na 19-godišnju karijeru obogaćenu mnogim trofejima, a ispunio je i San mnogih košarkaša i okusio čari NBA lige.

- Radi se o sjajnom igraču, velikom imenu crnogorske, evropske i svjetske Jošarke, iza koga je blistava karijera. Zadovoljstvo mi je bilo što smo tri godine zajedno sarađivali u reprezentaciji Crne Gore, gdje smo postizali odlične rezultate i izborili plasman na Evropsko prvenstvo u Litvaniji - istakao je Dejan Radonjić, novi selektor Crne Gore, koji kaže da je iz “Vijesti” saznao da se Drobnjak oprostio.

Nema sumnje da će njegovo iskustvo nedostajati našoj selekciji na šampionatu Evrope s obzirom na to da je, uz Vlada Šćepanovića, jedini od reprezentativaca Crne Gore imao priliku da igra na velikim takmičenjima. Zbog toga će njegovo neigranje biti veliki hendikep za “crvene”.

Da je odluka o završetku karijere definitivna, potvrdio je Drobnjak u pismu koju je objavio Iraklis na svom zvaničnim sajtu.

- Ovim pismom želim da objavim odlazak iz Iraklisa i završetak karijere. Ne mogu više da se zaluđujem, ovo je kraj. Zahvaljujem se svima u Iraklisu na razumijevanju, posebno treneru, saigračima i čelnicima kluba. Nemam nikakvu zamjerku, želim ekipi da se izbori za opstanak u ligi - stoji u kratkom saopštenju 35-godišnjeg crnogorskog reprezentativca.

Bonus video: