Veseli izabran za najboljeg mladog igrača Evrope

Dvadesetogodišnjak iz Ostrave je za malo bio bolji od Španca Rikija Rubija koji je prethodne tri godine ubjedljivo osvajao ovo laskavo priznanje
0 komentar(a)
Jan Veseli, Foto: NLB LIGA
Jan Veseli, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 14.02.2011. 13:49h

Krilo Partizana i češke reprezentacije Jan Veseli izabran je za najboljeg mladog igrača Evrope u 2010. godini u tradicionalnom izboru FIBA Evropa. Dvadesetogodišnjak iz Ostrave je za malo bio bolji od Španca Rikija Rubija koji je prethodne tri godine ubjedljivo osvajao ovo laskavo priznanje.

- Jan Veseli je mnogo napredovao u prethodnih nekoliko godina i siguran sam da će nam dati dosta razloga za zadovoljstvo u periodu koji dolazi. On je jedan od rijetkih košarkaša koji može da igra na više pozicija u timu, a sve zbog svog prirodnog talenta - rekao je Nar Zanolin, generalni sekretar FIBA Evrope.

Veseli je sakupio najviše glasova i u izboru navijača (5977) i eksperata (148). Poslije Rubija (5924 glasova navijača, 134 eksperata) po glasovima slijede Jonas Valančijunas (Litvanija, Litvos ritas), Endrju Albisi (Francuska, Pariz), Enes Kanter (Turska, bez kluba), Dario Šarić (Hrvatska, Zagreb), Kostas Papanikolau (Grčka, Olimpijakos), Nikos Papas (Grčka, Kolosos), Mateuš Ponitka (Poljska, Tempkold), Tomaš Satoranski (Češka, Kahasol), Dejan Musli (Srbija, Montegranaro), David Bertrans (Letonija, Olimpija), Mario Delaš (Hrvatska, Šijauliai), Przemislav Karnovski (Poljska, PZKosz Cetnievo) i Dmitri Kulagin (Rusija, Nižnji Novgorod). U ovom izboru učestvovali su igrači rođeni 1990. godine i mlađi.

Bonus video: