Dušan Ivković podnio ostavku

Ivković je sa reprezentacijom Srbije kroz kvalifikacije izborio učešće na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, gdje je osvojena srebrna medalja. Srbija je na SP prošle godine bila četvrta.
68 pregleda 0 komentar(a)
Dušan Ivković, Foto: Reuters
Dušan Ivković, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.02.2011. 13:20h

Košarkaška reprezentacija Srbije ostala je bez selektora, pošto je Dušan Ivković danas podnio ostavku na tu funkciju, navodeći da nije "fizički i mentalno" spreman da ostane na tom mestu.

- Biti trener srpske košarkaške reprezentacije je za mene izuzetna čast i priznanje. U okolnostima koje su svima dobro poznate, nisam ni fizički, ni mentalno spreman da nastavim sa poslom koji sam započeo 2008. godine - navodi se u Ivkovićevom pismu upućenom Košarkaškom savezu Srbije.

Ivković je sa reprezentacijom Srbije kroz kvalifikacije izborio učešće na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, gdje je osvojena srebrna medalja. Srbija je na Svjetskom prvenstvu prošle godine bila četvrta.

Dugo je trajala neizvjesnost oko Ivkovićevog ostanka, a on je i javno kritikovao savez zbog neisplaćenog novca igračima.

- Neispunjene ugovorne obaveze KSS prema meni nisu i ne mogu biti razlog za ovu odluku...Nikada nisam pitao kada ću primiti platu. U vrijeme embarga i najtežih vremena... bio sam nosilac kompletnog programa seniorske reprezentacije potpuno volonterski. Ponuđeni honorar sam tada odbio...Da sam u mogućnosti, sa velikim zadovoljstvom bih to uradio i sada, kada objektivno postoje mnogi problemi u našem savezu - naveo je Ivković.

Bivši selektor zahvalio je svom stručnom štabu, kao i svim igračima koji su bili u programima od 2008. godine.

- Siguran sam da će razumjeti zašto sam odustao od našeg dogovora - London 2012…Pogrešno je uvjerenje da bi moje “da” riješilo nagomilane probleme u KSS. Nadam se da će moja odluka ubrzati ispunjenje obaveza prema igračima i članovima stručnog štaba, i doprinijeti da se stručne i ostale strukture mobilišu i donesu najbolja rešenja u izbornoj 2011. godini - naveo je Ivković u pismu.

Predsedjnik KSS Dragan Kapičić izjavio je danas da je iznenađen odlaskom selektora Dušana Ivkovića, i najavio i da će savez reagovati poslije martovskih izbora.

- Posle naših razgovora iz Atine, stekao sam uslov da bi selektor volio da nastavi s radom pod određenim uslovima. Sve je navodilo na to...Mislio sam da će se poslije izbora izjasniti, tako je trebalo. Iznenađen sam, iako on ima pravo da se povuče iz razloga koje je naveo. To je njegovo pravo i legitimna stvar. Ja to moram da prihvatim, kao i svako drugi ko bude došao na čelo Saveza ako bude promjena, a biće ih vjerovatno - rekao je Kapičić agenciji Beta.

Bonus video: