Šćepanović u Paneliniosu

Ovo je dobar test za mene da vidim da li je povreda prošlost i da li ću biti spreman za ljetošnje obaveze. Želja mi je da sa reprezentacijom igram na Evropskom prvenstvu u Litvaniji - rekao je iskusni bek
101 pregleda 0 komentar(a)
Vlado Šćepanović, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Vlado Šćepanović, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 13.02.2011. 16:18h

Prvi kapiten košarkaške reprezentacije Crne Gore Vlado Šćepanović našao je novi angažman. Iskusni bek prihvatio je ponudu grčkog prvoligaša Paneliniosa, čiji će dres nositi do kraja sezone. Privikavanje na novu sredinu biće mu lakše, jer za tim iz Atine igra njegov nekadašnji saigrač iz Budućnosti i Partizana Đuro Ostojić.

Panelinios je trenutno na 11. poziciji u domaćem šampionatu, sa učinkom od pet pobjeda u 16 odigranih kola. Takođe, Grci igraju i drugu fazu Evrokupa, ali u tri prethodna kola nisu upisali trijumf u konkurenciji Benetona, Kahasola i Albe i imaju samo teoretske šanse da se nađu među osam najboljih.

- Prihvatio sam ponudu Paneliniosa da igram do kraja sezone. U ponedeljak su zakazani ljekarski pregledi, nakon čega ću se odmah pridružiti novim saigračima. Želim da pomognem ekipi da do kraja sezone napravi što bolji rezultat, ali istovremeno ovo je dobar test za mene da vidim da li je povreda prošlost i da li ću biti spreman za ljetošnje obaveze. Želja mi je da sa reprezentacijom igram na Evropskom prvenstvu u Litvaniji i da na najbolji mogući način zaokružim jednu uspješnu karijeru - rekao je Šćepanović za „Vijesti”.

Ovo će biti treći klub u Grčkoj za iskusnog beka. Od 2004. do 2006. nosio je dres Panatinaikosa, a potom je sezonu branio boje PAOK-a.

U karijeri je još igrao za Budućnost, Efes pilsen, Partizan, Skiper, Granadu i Mursiju. Ljetos nije mogao da pomogne „crvenima” u kvalifikacijama za šampionat Starog kontinenta, jer je imao velikih problema sa koljenima. U jednom trenutku je u pitanju bio i nastavak karijere, ali je uspio da se oporavi i vrati na teren.

Debi za novi klub Šćepanović će imati narednog vikenda, kada u goste Paneliniosu stiže Ikaros.

Bonus video: